Välkommen Ville!

Snön ligger tjock på gator och torg… Med drygt 1,5 månad kvar till julafton har tomten redan varit på besök i Skräddarbacken och lämnat en tidig julklapp vars rim antyder dess innehåll:

”I detta paket, vad kan det vara månntro?

Ett kolmårdstroll, i Falun han bo’

Av tomten får ni en gåva,

Är Olle nu inte längre klubbens Östgötacasanova?”

Med glädjande besked kan klubben presentera ett starkt nyförvärv inför kommande säsong. Ville Johansson, 26 år gammal och fostrad i OK Kolmården, har bestämt sig för att representera Stora-Tuna OK från och med 2024. Med flera föredömliga stafettsträckor för OK Kolmården, 10a på Natt-SM 2023 och ett flertal landslagsuppdrag på juniornivå blir Ville ett starkt tillskott på herrsidan.

Hur ser Herr-UK Staffan Eriksson på klubbens nya tillskott?

”Riktigt kul med Ville i Stora Tuna, han kommer att passa bra in i gänget. Med hans inställning till träning och satsning plus hans skarpa nattkunskap kommer han att bidra, det är jag helt säker på!”

Vi har även tagit ett snack med Ville.

Välkommen till Stora Tuna! Vad fick dig att byta klubb?

Stort tack! Efter ett år i Dalarna har jag insett att jag nog blir kvar här ett tag och då kändes det naturligt att också byta till en klubb nära hemma.

Vad gör du vid sidan av satsningen på orientering?

Jag jobbar som verksamhetsutvecklare på Arctic Paper i Grycksbo. Sen tycker jag det är kul med musik så försöker komma iväg på en del konserter och leta i skivbackar när det finns tid över.

Vad är ditt intryck av klubben hittills?

Trevligt folk, alltid bra stämning på tisdagsträningarna. Sen känner jag flera i klubben sen innan och tycker att det finns ett synsätt på träning och tävling som stämmer bra överens med hur jag själv ser på det.

Vad har du för mål och tankar inför kommande säsong?

Först och främst vill jag få till en bra grundträningsperiod, föregående säsong kantades av en hel del strul. Annars är det att vara i bra slag till de stora stafetterna och SM ett stenkast från Kolmårdsterrängen som är målbilden just nu.

Tre snabba med Ville:

Pontiak Johanzon eller Billy Opel?

Pontiak Johanzon

Åbybacken eller Mördarbacken?

Yxbacken (som den tydligen hette, fel av mig (Henrik))

Jukola eller 10mila?

Helgarderar med båda stafetterna

Intervjun gjord av Henrik Johannesson.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av