Seger på 25-manna!

Segerlaget på 25-manna 2022. Foto: Markus Lang

25-manna var äntligen tillbaka efter två år av pandemiuppehåll. Regnvädret som under natten föll över Flemingsberg hade dragit vidare och solen kom fram mer och mer på Visättra Idrottsplats denna lördag. En lördag som för Stora Tunas del går till historieböckerna efter ännu en stor stafettseger.

1983, 1991, 2010 och nu även 2022. Där har ni Stora Tunas segerår i 25-mannakavlen efter helgens succé.

En spännande väntan i slutskedet av stafetten. Foto: Markus Lang

Marie inledde på sträcka 1 med ett stabilt lopp och växlade i bra jaktläge. Efter ännu en formidabel stafettsträcka med näst bästa sträcktid växlade Henrik åter igen i tät på sin sträcka på en stor stafett. ”Gubbsträckan” som i år kompleterades av Rebecka fick bästa tänkbara utgångsläge och förvaltade det också utmärkt.

Rebecka växlade först av Tunas löpare på sträcka 3. Foto: Markus Lang

Den alltid lika spännande fjärdesträckan som i år sprangs av två veteraner och två debutanter fixade sin uppgift kanon.

Maja Maxén på väg mot sista kontrollen på sträcka 4. Foto: Markus Lang

Killarna gjorde jobbet på sträcka fem och växlade sedan ut damerna som tog över stafettpinnen på sjätte sträckan. Även tjejerna där följde planen med fyra stabila lopp innan det var dags för den sista parallella sträckan.

Tilda mot mål och mot näst bästa sträcktid på sträcka 6. Foto: Markus Lang

Uppgiften att knyta ihop säcken stod till fyra seniorkillar på sträcka sju. I skogen gick det galant med bra samarbete och lagbygget visade sig vara ypperligt då de kom relativt samlade mot växling. Då skedde dock en incident ni kan läsa om längre ned.

När Niklas väl fick kartan ut på 23:e gjorde han ett bra lopp och plockade mycket tid på täten. Tove gjorde även hon ett fint lopp på sträcka 24 och bäddade för Emil som efter en udda växling med tidskompensation fick sticka ut i ledning på sista sträckan strax före OK Kåre, OK Linné och IFK Göteborg.

Emil inledde snabbt men ett misstag gjorde att de andra tre smet förbi. Men med bara några kilometer kvar av hela tävlingen var han ikapp och de var fyra lag tillsammans som skulle göra upp om segern. De fyra löparna, som alla har internationella guld på meritlistan, bjöd på en rafflande uppgörelse där det till slut var Emil som drog det längsta strået efter att ha skapat en liten lycka mot näst sista kontrollen före främst jagande Eskil Kinneberg för Kåre som höll emot bra men Emil förvaltade sitt försprång väl och passerade mållinjen som segrare.

Resultat går att hitta på Eventor.

Emils spurt som förde Stora Tuna till seger. Foto: Aron Broman

En liten incident vid växling på sträcka 7 höll på att grusa förstalagets chanser till en riktig topplacering. När sjunde sträckans löpare skulle rycka kartan och skicka ut sträcka 23 blev de stoppade av funktionärer som påstod att laget var felstämplat. Efter någon minut oklarhet och några ruscher fram och tillbaka till ledare i växlingsfållan tog löparna saken i egna händer och skickade ut Niklas trots protester från funktionär på plats. Det visade sig vara rätt då det senare stod klart att laget felaktigt stoppats på grund av ett funktionärsmisstag. Juryn beslutade därefter att kompensera Stora Tuna vilket också skedde ut på sista sträckan.

Stora Tuna lag 2 föll tyvärr bort från resultatlistan efter en felstämpling men även där fanns det många bra prestationer av gulsvarta löpare som även fastnade på bild här nedanför. Foto: Markus Lang

Dagens Nyheter följde oss under tävlingen, läs gärna reportaget på DN.se

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av