Utlandsläger i Alicante

Slutet av februari och början av mars är sedan många år tillbaka vanliga tider för utlandsläger på varmare breddgrader. I år var återigen destinationen Alicante på Spanska solkusten. Ett klassiskt lägerställe med fantastisk orientering på sanddynskartorna norr och söder om Guardamar.

Ett perfekt läger för att slipa på natt-tekniken så vi kan försvara fjolårets seger och komma väl förberedda till årets Napapijri Jukola i Rovaniemi i mitten av juni.

Ett av veckans prioriterade pass var en natt-masstart på denna gafflade bana. Efteråt i djupa diskussioner om den utmanande natt-terrängen.

Att starta dagen med en morgonjogg på stranden är svårslaget. I solen utanför en bungalow på La Marina camping spenderades mycket tid mellan träningspassen med tanke på att kartan Guardamar Norte ligger precis utanför grindarna. En uppskattad höjdpunkt under lägret var Padel-turneringen en eftermiddag när vi väntade på att mörkret skulle falla in.

Efter några dagar lämnade vi kusten och begav oss en timme in i landet till lilla byn Biar för att byta miljö och känna på mer kuperad terräng.

Under helgen 29/2 – 1/3 var det även dags för årets tävlingspremiär på Costa Calida. Branta raviner, sten, larver och smala gränder kan beskriva de tre tävlingarna som var lång, sprint och medel med jaktstart.

Många givande orienteringspass tar vi med oss hem till Sverige igen då några veckor återstår innan vårsäsongen drar igång på riktigt.

Med på lägret var Mattias M, Olle, Jonas A, Joakim, Emil, Henrik J, Jesper, Ronja, Maja, Ella O (Grycksbo), Marie O (Fredrikstad) och Viktor som avslutade sin tre veckor långa Alicante-vistelse med Tuna innan han flög hem efter halva veckan.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av