Testrunda genomförd!

Efter en lång grundträning där vi har varit ett stort och starkt gäng på hemmaplan i Borlänge under hela vintern så var det nu dags att stämma av om träningen har gett resultat. Nu var det flera som inte sprang idag av olika anledningar men vi kan ändå ge goda rapporter från flera av löparna.

Henrik Johannesson (21) har haft en stabil vinterträning med större volym löpning än tidigare och han har varje tisdag byggt på sin fartuthållighet genom att köra ca 40 min tröskel. Detta verkar ha gett fint utslag på Henkes kapacitet där han noterade ett ordentligt personligt rekord med 16.03 min på den 5 km långa testrundan. Ifjol sprang Henke på 17.25 min.

Henrik Johannesson Oringen 2018, Foto: Stefan M


Viktor Svensk (18) går i Sandviken på Orienteringsgymnasiet och han har i vinter växlat mellan att träna traditionell grundträning mot orientering och tävla i längdskidor för Högbo. Viktor hade ifjol en hel del problem med ryggen och lite även med baklåren. Detta verkar för närvarande vara under kontroll eftersom han nu slog till med mycket imponerande personligt rekord och en riktigt bra tid, 16.04 min endast sekunden långsammare än Henke och hela 1.03 min snabbare än hans tidigare bästa notering.

Viktor Svensk Oringen 2018 Foto: Rikard C

Även Jonas Andersson noterade ett pers med finfina 17.30, 17 sek snabbare än tidigare notering.
Övriga tider: Pelle Engstrand 17.49, Rikard Claesson 17.58, Staffan 18.58, Niklas Löwegren ca 20.40 & Mats Mårtensson ca 30.24.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av