Maja & Ronja nya i Tuna!

Två 18 åriga tjejer Maja Mörth & Ronja Hugg väljer att tävla för Stora Tuna OK från och med nästa säsong!

 

Maja Mörth
Ronja Hugg

Maja
du har meddelat övergång till Stora Tuna, vilket är glädjande! Vilka faktorer var det som gjorde att du fattade detta beslut?
– Först och främst har jag hört mycket gott om eran elitverksamhet, vilket lockade mig. Att sedan få träna och tävla med andra damjuniorer vägde också tungt i mitt beslut!Vem är Maja? Jag är en Dalkulla född och uppvuxen i Gagnef.  Hur kom du i kontakt med orientering? När jag var 7 år tog mina föräldrar med mig på en träning med Insjöns IF. I början var orientering inte alls min favoritaktivitet, men efter något år i skogen började jag se tjusningen i det. Jag tränade mer och mer och såg resultat, vilket gjorde att jag bara ville bli bättre och fastande för sporten helt och hållet! Sedan 2011 har jag tävlat för Leksands OK. Nu går jag tredje året på orienteringsgymnasiet i Sandviken.

Berätta lite om din säsong:
– Jag har haft ett år fyllt av ovanligt mycket sjukdom och jag har därför missat 4/5 SM-tävlingar. Jag har fått tänka om och låtit kroppen återhämta sig och jag laddar istället om för ett bra 2019!
Har du någon dold talang Maja? Om mental styrka kan vara en dold talang så måste det vara min!

Vilka discipliner gillar du mest i orientering? Mina favoritdistanser är utan tvekan sprint och stafett. Att behöva ta extra snabba beslut och hela tiden vara på hugget är det som gör att sprindistanser är extra roliga. Sen är delad glädje alltid minst dubbel och därför är en spännande stafett det roligaste att uppleva!

Vilka andra sporter har du varit aktiv i tidigare? Jag har spelat fotboll, dansat och åkt skidor!

Ronja är född och uppvuxen i Forsa, en by en mil utanför Hudiksvall. Hon har också tävlat för Forsa OK fram tills nu. Ronjas familj flyttade för ca 1,5 år sedan till Leksand då vårat hus började bli för stort eftersom både jag och min bror Rickard flyttat hemifrån. Det blev då bara min lillasyster Sofia och våra föräldrar kvar. Vi flyttade just till Leksand då mamma kommer från Dalarna och min bror spelade hockey i Leksand tidigare, så vi hade varit och hälsat på ofta och trivdes här. Jag är 18 år och går tredje året på orienteringsgymnasiet i Sandviken. Jag ska gå 4 år så har ett till år kvar efter detta.
Jag började orientera när jag var liten, ca 8 år kanske, men höll samtidigt också på med gymnastik. Fram tills att jag var 14 år var gymnastiken nummer ett, men på grund av skador slutade jag och började satsa helhjärtat på orienteringen istället. Ett av mina bästa beslut, då orientering är riktigt roligt! Annars åkte jag skidor och höll på med friidrott ett tag när jag var mindre.
Roligaste orienteringstävlingen: Tycker det är roligt med stafetter (ex. 25-manna) eftersom det skapar en gemenskap i hela klubben.
Favoritdistans: Gillar skogsdistanser bäst. Lång och medel.
Dold talang: Kan stå och gå på händer.
Hur har din säsong varit?
Min säsong har varit väldigt blandad, den blev inte riktigt som jag hade tänkt mig från början. I början av året fick jag en fraktur i foten efter att ha gått med en stressfraktur under en längre tid. Så under vintern och våren tog jag inte många löpsteg. Jag kom i alla fall igång till slutet av vårsäsongen och hann springa någon tävling. Under höstsäsongen har jag kunnat springa det mesta som jag velat och det har gått helt okej med tanke på hur vintern blev. Min orientering har varit stabil vilket känns skönt, men nu ser jag fram emot nästa säsong.
Varmt välkomna båda två till klubben!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av