3:a på Smålandskavlen

Vårt herrlag gjorde det riktigt bra på Smålandskavlen, laget slutade på 3:e plats!

Smålandskavlen Lammhult 2018: På blden ses Jesper Svensk, Anton Forsberg, Olle Kalered, Henrik Johannesson och Viktor Svensk.

I år så var upplägget nytt med gemensam start på natten under lördagskvällen, där sprang Viktor Svensk jättebra och kom till växel som 12:e man endast 23 sek efter ledande TuMe Antonio Martinez Perez. Var det ett perfekt lopp på första sträckan Viktor? Viktors ord: Var ett okej lopp i stort, låg bland de första i tätklunga nästa hela vägen. Gjorde tyvärr en klantig miss på femte sista kontrollen vilket kostade upp mot 1,5 min. Fick trycka på för att komma ikapp klungan igen efter det.

På andrasträckan sprang juniorvärldsmästare Jesper Svensk riktigt bra och var först i mål efter de två nattsträckorna. Riktigt starkt! Jesper bor numera hemma i Borlänge igen och han läser från och med i höst på Högskolan Dalarna Byggingenjör Programmet. Det är toppen för oss och även för honom att komma in den starka elitmiljö som finns i Borlänge/Falun regionen just nu. Jesper berättar: Stabilt lopp rakt igenom, var lite hetsigt med gafflingarna i början. Låg och drog ett tag när jag kände att det var en del gafflat, men efter ett tag blev vi en klunga som nästan alla hade samma gaffel. Jag låg bara med och styrde längre ner i klungan. När vi närmade oss förvarningen smög jag mig framåt i klingan och tänkte att det vore roligt att vara först in. Kändes okej fysiskt och hade bra koll tekniskt hela vägen.

Anton Forsberg
har under hösten gått och burit på Borelia som gjort att han i perioder inte känt sig så stark. Nu fick den snabbfotade och bländande teknikern ta sig an tredje sträckan i Smålandskavlen. Hur upplevde du ditt lopp Anton?Rätt slitsamt. Hemskt att springa otränad. Men bra OL och en offensiv andra halva räddade upp loppet. Extremt enkel terräng så var inga problem tekniskt.

Henrik Johannesson sprang den 10 km långa fjärde sträckan. Vad tycke du om karta, terräng och bana Henke? Hur kändes det att springa? Var det kul?
Löpbetonad inledning och jag hade Bakkmans rygg i syne hela vägen fram till första gaffeln (kontroll 3). Då såg vi till och med Södertälje och Sävedalen. Tråkigt nog hade alla de en kontroll längre ner i sluttningen medan jag skulle vidare upp i sluttningen, där rök chansen att hänga med det tåget. Annars var det riktigt kul att springa, gick överlag väldigt stabilt tekniskt med en lite större bom på ca 1min. Alltid kul med stafett, men särskilt att få gå upp på pallen och vinka!

På sista sträckan sprang den tredje av våra nya löpare inför detta år, Olle Kalered. Olle berättar:
Det var ungefär så dåligt som jag hade trott, formen är riktigt dålig för tillfället. Blev en ganska omotiverad ensam resa, spanade bakåt efter Malung endel men det kom aldrig någon bakifrån. Hade inga förhoppningar på att komma ifatt de framför med den här formen. Ja vi är ganska nöjda med 3:e platsen även om iaf jag hoppades på mer efter natten.

Karta str 5 alla gafflingar:

Karta str 5

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av