Världscup i Norge

Under helgen så är de allra flesta av världens bästa orienterare på plats i Östfold i Norge för att springa fyra tävlingar på tre dagar. Tävlingarna är även För-VM för stundande VM 2019. Stora Tuna har fyra löpare på plats:
Tove Alexandersson, Emil Svensk, Julia Jakob och Anton Sjökvist.

Herrarnas långdistans i Norge under För VM.

Under fredagen så var det en tuff långdistans där det blev en klar seger för Tove Alexandersson. Tove noterade 64 min på 9,3 km och var med det 3,5 min före norska Kamilla Olaussen (som verkligen gjort fina resultat på långdistans den senaste tiden). Emil Svensk fick enbart springa sprint under VM i Lettland. Nu visade han återigen att han är en av Sveriges bästa långdistansare genom att bli fyra. Starkt jobbat!
Anton Sjökvist gjorde det bra även han, hans lopp gav en 22:a plats i det stenhårda startfältet. Julia kom 20:e.

Idag på förmiddagen så sprang löparna en prolog där Tove var i en egen klass och vann med 1.23 min. Julia kom 23:a. Bland herrarna så kom Anton 29:a och Emil 36:a. Segern gick där till Johan Runesson.

Under lördagseftermiddagen så kördes det jaktstart. Toves ledning drygades ut och hon vann överlägset. Ett stort grattis! Bland herrarna så vann lite överraskande William Lind efter en våldsam spurt. 3 minuter senare så kom Anton in som 16:e och Emil som 17:e.