2×Guld i Stafett SM!

Vid Hok, 30 km S Jönköping, bjöd Jönköpingsklubbarna på en fin tävling. Välgafflade banor, kuperad terräng och även en del vägvalsorientering skapade rättvisa tävlingar. För Stora Tuna OK så blev det imponerande seger i H20 och i H21. Båda dessa klasser vann klubben även i fjol.

Juniorerna vann med 7 min där Viktor höll i taktpinnen från start till mål. Jesper fortsatte med stabil orientering och drygade ut till en 5 min ledning. Henrik Johannesson sprang kontrollerat på den sista sträckan och kunde defilera in till seger. Grattis till strålande insats killar!

H20 Svenska Mästare:
Henrik, Jesper & Viktor!

I H21 så blev Olle Kalered förkyld efter långdistansen, men var pigg och stark idag och kände sig trygg med uppgiften på förhand. Men loppet började trassligt med en dåligt genomförd löpning till första. Men därefter gick det perfekt ändå till mål och kom tvåa till växling. Ledare var Max Peter Bejmer IFK Göteborg och Olle var 12 sekunder efter.

På andrasträckan så rusade Anton Sjökvist ut med Johan Högstrand som jagat byte. Väl ute på banan så hade dessa löpare olika gaffling men de sågs till och från. På sista slingan efter varvningen så gjorde Anton ett misstag på knappa minuten och kom till växling 36 sek efter.

Emil trivdes toppen med terräng och de lite längre sträckorna och redan vid 2:an så hade Fredrik Bakkman passerats. Emil dominerade idag och Fredrik räckte inte till. Avståndet ner till OK Ravinen var 3.19 min ut på sträckan. Inte ens formstarka Gustav Bergman kunde matcha Emil så det blev en otroligt övertygande SM seger för Tuna 3.41 min före IFK Göteborg. Detta är den tredje segern i H21 under de senaste fyra åren. För Olle var det första SM guldet, tidigare har han ett silver som bäst på Ultralång.

Anton, Emil, Olle – Svenska Mästare i H21!

I D21 blev det seger även ifjol, men då Tove i år sprang (och vann) VM i Skyrunning så kom vårt damlag med Tilda, Frida och Magda 18:e. Där fick Tilda problem med migrän på förstasträckan och tappade tid.

Våra andralag gjorde mycket bra insatser och Anton Forsberg, Erik Blomgren och Joakim Svensk kom 10:a i H21 och var med det bästa andralag.

I H20 kom Jonas Carlsson, Mattias Östberg och Henning Sjökvist 18:e och var med det bästa andralag.

Alla tunaresultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av