Stigtomtakavlen

Vi hade ett lag i klassen H17E på Stigtomtakavlen. Detta är ett årligt kvalitetsarrangemang som OK Hällen från Stigtomta bjuder på år efter år. Upplägget för H17 är 3st svåra nattsträckor och 3st dagsträckor där det vanligtvis inte händer i närheten av lika mycket som på nattsträckorna.

Eftersom det under detta år krockade med Swedish League i Skåne så saknades de allra bästa lagen och löparna, så även i Stora Tuna.

Vi inledde dock med våra starkaste löpare på natten: Erik Blomgren, Henrik Löfås och William Pommer.

Erik gjorde en bom direkt vilket gjorde att han låg ca 45 sekunder efter redan från start. Detta avstånd till täten höll Erik dock sedan bra under en stor del av sträckan. Men när det närmade sig varvning så gasade Roman Ryapolov på och då sträcktes fältet ut och det blev även några bommar på slutet. Till växel kom Erik som 19:e 4.42 min efter.

Henrik Löfås gjorde sedan en klart godkänd insats från ett svårt läge på den längre andrasträckan. Henrik plockade till 13:e plats och tappade 5.12 min på en av världens bästa nattorienterare, Anders Nordberg från Osloklubben Nydalen SK.

William Pommer sprang sedan den kortare ogaffalde 3:e sträckan och det gick stabilt för Pommer. Han höll sin placering och tiden till täten ökades med 2 min till ledarlaget Nydalen.

På dagsträckorna så gjorde jag, Jonas Lundgren & Staffan vad vi kunde och vi blev till slut 11:e lag.

Jonas Lundgren, Mattias Mårts, Staffan Eriksson, Henrik Löfås & Uffe Eriksson.

Tävlingen genomfördes i helt snöfri terräng. Terrängen var mycket fin och orienteringsmässigt var det bitvis småklurigt. Vädret var fint och vi hade det riktigt bra. Vi kommer att ha nytta av detta på 10mila som nu bara ligger 2 veckor fram!

Resultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av