10mila 2018

Arrangörsklubbarna OK ÄÖ, IFK Enskede och OK Skogsluffarna bjöd på ett riktigt bra 10mila arrangemang. Toppenfin arena och krävande och utmanande terräng som krävde det mesta av löparna.

Ungdomarna gjorde det bra och kom 26:a med det lag som fanns från klubben. I laget sprang Moa Birkebaek, Jonas Carlsson / Helmer Jöhnemark, Lovisa Mases / Hanna Östberg & Mattias Östberg.

Tove, Julia, Magda, Frida & Anna kom 8:a.

Damerna kom på 8:e plats efter en godkänd insats. Anna Mårsell startade hårt och bra men gled tyvärr förbi sin första kontroll och tappade ett par minuter. Men Anna krigade sedan hårt och gjorde det mesta rätt fram till växling och kunde växla ut Frida som 11:e lag. Frida gjorde några mindre svängar och tappade till 30:e plats ca 8 min efter ledande IFK Göteborg. Magdalena fick ett tufft läge på den långa ogafflade sträckan. I täten gjorde tätlagen en jättebom samtidigt som Magda blev upphämtad av flera starka lag bakifrån som gjorde att hoppet tändes lite igen. Till växel kom hon som 35:e lag 9 min efter en stor tätklunga.

Magda efter 11 km i tuff Nynästerräng!

Julia gjorde sedan ett riktigt starkt lopp och plockade upp damerna till 15:e plats med dagens näst snabbaste sträcktid.

Julia och Lidingö 2

I täten på sista sträckan låg inledningsvis Sara Hagström för IFK Göteborg men desto snabbare sprang Järlatjejen Karolin Ohlson och hon kunde svepa förbi och ge Järla en överlägsen 3 minuters seger. Tove gjorde det riktigt bra och plockade upp oss till en slutlig 8:e plats med dagens snabbaste sistasträcka.

Tove snabbast på sistasträckan.

I damernas andralag så saknades tyvärr Tilda Östberg som fick lov att stanna hemma på grund av sjukdom. Desto mera glädjande var att vi fick se våra två unga franska framtidslöftens på 1:a respektive 3:e sträckan. Florence inledde lysande med att ligga med bland de fem första i början, men bommade sedan grovt i den svåra terrängen. Här finns det potential framöver! Johanna blev sedan inte godkänd på andrasträckan trots att hon enligt egen utsago varit vid den berörda kontrollen. Alina som bara är 18 år fick den nära 11 km långa sträckan och hon gjorde det bra!

Maria Björklund gjorde sedan det jättebra på 4:e sträckan. Bra jobbat!

Starten på 10mila är väldigt speciell. Många är mycket nervösa, det kan man se på bilden ovan.

För herrarna så blev det ingen toppennatt. Sven Aschwanden inledde med att göra några bommar för mycket. Jesper inledde sin svåra andra sträcka med ett par misstag och fick sedan göra mycket av jobbet själv. Viktor presterade godkänt men det blev en för svår uppgift för Henrik Löfås att springa långa natten i en grupp med för svaga orienterare. Henrik plockade dock upp oss placeringsmässigt till 35:e plats. Anton Forsberg och Henrik Johannesson plockade ett par placeringar var men tiden mot tätlagen växte ytterligare. På de sista 4:a sträckorna så utmärkte sig Olle Kalered med riktigt starkt insats och noterade andra bästa sträcktid samt Anton Sjökvist var 7:a på den kortare 9:e sträckan. Emil kunde slutligen föra in laget på 20:e plats.

Lagbild före tävlingen!

Andralaget presterade mer i linje med normal kapacitet och kunde förbättra förra årets 68:e plats till 60:e plats i år. Starkast i andralaget gick Andrey Lamov på 7:e sträckan. Markus Lang gjorde det bra på sistasträckan i denna svåra terräng. I sedvanlig Markus Lang stil så avslutade han med en rejäl spurt men de två som han matade ifrån hade felstämplat!

Staffan, Tomas, Stepan Mudrak, Andrey Lamov och Markus Lang ser glada ut! 10mila är fanstastiskt kul!

Nu siktar vi framåt mot Jukola i Lahti. Fram tills dess så hinner vi med att få igång orienteringsförmågan riktigt ordentligt via fina tävlingar i Dalaporten, Örebro/Medelpad, Mora och Alfta. Till Jukola så har vi två damlag och 3 herrlag. Anmäl ert intresse i Eventor.

Alla tunaresultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av