Alina Palcau ny Tunalöpare!

Franska Alina Palcau, 17, kommer att springa för Stora Tuna OK från och med nästa säsong.

Alina klär i Tunas färger!

Alina föddes den andra augusti år 2000 och hon bor i Dijon, en stad med ca 150.000 invånare som ligger i östra Frankrike.

Alina berättar att hon förbereder sig för att ta sin ”high school exam” till våren, så det är tveksamt om det är möjligt för henne att kunna deltaga i tävlingar i juni 2018.

Hon berättar vidare att hon från och med 2017 tävlar för klubben Annecy Sport Orientation (ASO) i Frankrike. Hon började orientera redan när hon var 4 år. Hon sprang sina första tävlingar i Sverige under publiktävlingarna i Strömstad förra året, hon sprang då i D16 och hon tyckte det var kul!
Hennes storebror heter Fabien och han är 20 år och satsar framgångsrikt på friidrott, han är med i det Franska landslaget.

Trots att Alina endast är 17 år så fick hon vara med på Junior-VM i Tammerfors i somras. Hennes bästa lopp där var troligen sprinten där hon kom på en fin 28:e plats av de 149 startande.

Hon siktar på att komma till Sverige för att vara med på 10mila och kanske ytterligare ett tillfälle under nästa år. På sikt så har hon stora möjligheter att vara med i damernas förstalag på de stora kavlarna.

Varmt välkommen till Stora Tuna!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av