Välkommen Henke!

Igår på upptakten kom Henrik Johannesson med den glädjande nyheten att han valt att gå över till oss i Stora Tuna OK. Henrik är 19 år och är från Blekingeklubben Ronneby OK. Henrik bor sedan 3 månader tillbaka i Borlänge tillsammans med två kompisar där han jobbar ungefär halvtid på fritidsgården Kotten i Skräddarbacken.

Henrik Johannesson, ny i Tuna!

Henrik är född i Ronneby och han har en Lillasyster som heter Hanna. Han har redan hunnit med att vinna Oringen 5 gånger. Han tog ifjol studenten i Eksjö där han alltså gått på Orienteringsgymnasiet.

Nu väljer han Stora Tuna för sin fortsatta satsning och gör sällskap med jämnåriga Jesper och Viktor Svensk i det Svenska Juniorlandslaget.

I somras så sprang Henrik sitt första Junior-VM i Tammerfors. I sin mästerskapsdebut så presterade Henrik tre fina resultat i den stenhårda konkurrensen, 8:e plats blev det på såväl sprint som medel och 11:e plats på långdistansen.

Vad tror klubbens herr UK Staffan Eriksson om vad Henrik kommer att bidra med?

Henrik kommer att bidra med entusiasm och framåtanda. Hans kvalitéer som orienteringstekniker och hans starka fysik kommer att passa väldigt bra in i vårt gäng!

Henrik har tackat sin moderklubb Ronneby OK på ett mycket fint sätt, läs det här.

Varmt välkommen till klubben!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av