11:a och 115:e på 25manna 2017

Årets 25manna avgjordes i Botkyrka Kommun och arrangerades av Tumba Orientering & Tullinge SK. Vi reste till tävlingen kl 5 med samordnad bussresa med Domnarvets GoIF eller med egen resa. Vädret under tävlingen var grått, rått med periodvis kallt regn. Det blev såklart ett lerparadis på Arenan.
Efter ett återbud av Anton Sjökvist så placerades Viktor Svensk (16) på startsträckan i förstalaget. Han gjorde en fin insats och kom 23:a till växel 2 min efter ledande HS Topi Raitanen. Anna fick en tuff uppgift där de allra starkaste lagen fanns i förstagruppen. Anna tappade några placeringar till 27:e plats. Sträcka 3 med idel H40 gjorde en godkänd insats men IFK Göteborgs snabba herrar sprang ifrån oss med 2 minuter, placeringsmässigt så lyfte vi laget till 16:e plats. De spänstiga pojkarna kom i denna ordning till växel: Staffan, Tomas, Rikard & Erik. Nedan ses min bana på sträcka 3.

25manna str 3 (RC´s bana)

Sträcka 4:a med Peo, Uffe, Mattias & Moa gjorde det toppenbra och nu låg vi på 8:e plats!
På sträcka 5 (seniorsträcka 7km) så sprang Joakim och Henning toppen, men Andrey Lamov och Markus tappade mycket tid. Andrey kom som vår 3:e man till växel men ett gott stycke tid bakom Joakim och Henning. Markus dröjde ytterligare minuter och när han kom så var det med ett haltande löpsteg där han grinade riktigt illa. Markus hade oturligt nog stukat foten redan vid 3:e kontrollen men med bästa kampvilja och lagmoral så sprang han runt haltandes hela banan. Men nu hade vi tappat chansen för toppresultat där vi nu var på 22:a plats.
På sträcka 6 så var det damernas tur. Utifrån dessa tjejers kapacitet så gjorde de en bra insats och lyfte oss placeringsmässigt till 17:e plats. Tjejerna som sprang var Emma C, Lena G, Tilda och Magdalena.
På sträcka 7, den sista gemensamma sträckan, så gjorde Säterduon Mårts och Löfås bra insatser men Pommer och Jesper S hade problem och tappade mycket tid och Jesper kunde skicka ut Niklas Löwegren på 19:e plats på sträcka 23. Niklas som har haft ett bra träningsår utan stora skadebekymmer, gjorde ett toppenlopp och noterade 4:e bästa sträcktid och lyfte oss till 15:e plats. Emil Svensk gjorde också en bra insats och tog en placering och kunde växla ut världsettan Tove Alexandersson som 14:e. Trots nära 2 minuters bom så var hon i en egen klass på sista sträckan. I forceringen ner mot sista så fick hon för första gången se OK Kåre och IFK Lidingö, men avståndet var för långt för att nå ikapp dem på upploppet. Vi kom på en slutlig 11:e plats vilket är ett godkänt resultat. IFK Mora hade även dem ett starkt lag, men de tappade tyvärr massor med tid på str 4. Bästa Dalalag blev alltså OK Kåre.

Tove Alexandersson har klipp i steget!

Vi har under de senaste åren kommit på följande placeringar:
2017 – 11:a
2016 – 17:e (utan Tove)
2015 – 2:a
2014 – 13:e

Vårt andralag gjorde vad de kunde och placeringen blev 115:e.

Resultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av