USM Sprint, dubbla silver!

Idag inleddes USM i Orientering i Umeå. Mästerskapet inleddes med sprintdistansen. Stora Tuna OK har tre löpare på plats, Jonas Carlsson H15, Viktor Svensk H16 samt Tilda Östberg i H16.

Det bjöds på en utmanande och varierande tävling. Framför allt var det efter varvningen och avsnittet runt Umeå Universitets Konstnärliga centrum som visade sig bli utslagsgivande.

Viktor vann silver efter ett lopp som inte var perfekt, han tyckte även att benen inte var dom bästa denna dag och att hans sammanlagda tidstapp under loppet var åtminstone 30 sekunder. Avståndet till överraskningen från OK Landehof, Samuel Pihlström var 2 sekunder. Så här säger Viktor om banan: Jodå, det var bra banor där man behövde vara med hela tiden förutom första delen där var det mest löpning i lite skog och öppna ytor. Så det var en rolig sprint bortsett från första delen.
Hur känns det att bli tvåa Viktor? -Klart det känns surt när jag är så nära och har bommat en del. Det hade varit annat om jag gjorde ett bra lopp då hade jag varit nöjd men det är jag inte nu.

Bild från Oringen där Viktor vann H16. Foto RC

Är du laddad för imorgon Viktor? -Ja, jag är laddad, jag får göra mitt lopp och sen får jag se vad det räcker till, surt att starta tredje först, jag kommer nog att tappa några minuter på det.

Tilda Östberg tog även hon silver efter ett lopp som inte var riktigt så bra som hon hoppats på, ca 45 sekunder hade försvunnit bort längs vägen. Alva Sonesson från Falköping gjorde ett bra lopp och vann med 12 sekunder tillgodo på Tilda.

Jonas Carlsson har gått framåt orienteringsmässigt under sommaren. Nu var det dags för USM sprint och det blev nog inte riktigt så bra som Jonas kan. Han placerade sig som godkänd 18:e och man kan på hans sträcktider se att han har bra tryck i benen.