Emil & Tove ordnade dubbeln!

Det brukar kallas orienteringens blå band, långdistansen. I år så genomfördes det svenska mästerskapet i tuff Kilsbergsterräng.

Det blev en mäktig dag med Emil Svensk som överraskande segrare i herrarnas seniorklass. Han blir med detta historisk då ingen Stora Tuna löpare tidigare vunnit långdistansen. Tove Alexandersson vann även hon damklassen på ett strålande sätt.

SM Kungen Emil och SM Drottning Tove! (Foto: Håkan Blomgren)

Emil vann med 1.25 min före Rassmus Andersson och Tove vann med hela 6.56 min före Helena Bergman. Tove tog klubbens 10:e titel på SM långdistans i damklassen. Annichen Kringstad & Emma Claesson har båda 3 segrar och nu tog Tove sin 4:e. Fantastiskt!

Emil tog initiativet direkt med en utmärkt teknik och en offensiv orientering. Han prickade de två första långsträckorna och höll sig i klar ledning fram till 13:e där han snurrade lite i stenskravlet, men hittade direkt tillbaka till sin fina orientering och kunde hålla undan på sista slingan till en enormt välförtjänt seger. Emil har som senior mestadels lyckats på sprint och till viss del även medel på SM. På långdistansen så har det periodvis gått bra men sällan hela loppet. Nu tog han sig för första (?) gången in på topp 10 som senior på långdistans och då blev det hela vägen upp till översta toppen. Det är lite så Emils resultat har varit, om det slår så är det ordentligt. Ett stort grattis Emil!

Toves lopp verkar ha varit rakt igenom perfekt. Hon var aldrig sämre än 3:a på en enskild delsträcka och vann 15 av 19 sträckor. Helt enormt överlägsen, både tekniskt men även fysiskt.

Tove mot segern! (Foto: Lars Rönnols)

SM resultat långdistans Stora Tunas löpare.

Livelox H21

Livelox D21

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av