3*SM Guld stafett 2017!

Övre raden från vänster: Jesper, Viktor, Henning, Anton, Emil & Joakim. Nedre raden: Tove, Magdalena & Anna.

Det blev återigen en makalös dag för Stora Tunas orienterare i dagens stafett i den krävande terrängen kring Ånnaboda i Kilsbergen. Det hela slutade alltså med 3 guld i klasserna H20, H21 och D21. 

H20-laget med Henning Sjökvist, Viktor Svensk och Jesper Svensk var lite efter på första sträckan. Henning gjorde ett misstag i inledningen men jobbade sig sedan uppåt till en 14:e plats vid växeln. Viktor gjorde sedan ett fantastiskt lopp ”som till och med Viktor” var väldigt nöjd med. Viktor brukar sällan vara hel-nöjd även om han allt som oftast springer bra. Men denna gång så gick han från att ha startat 2 min efter ikapp och sedan förbi och skapade en lucka på 4.20 min. Viktor vann 2:a sträckan med 4min och 22 sekunder. Helt enormt av Viktor som har 4 år kvar i juniorklassen… Storebror Jesper gjorde sedan ett stabilt lopp på den sista sträckan som mestadels bestod av svår sluttningsorientering. Ett stort grattis till H20-laget!

H21-laget med samma laguppställning som vann 2015 dvs Anton, Joakim & Emil. Anton gjorde en förträfflig insats på första sträckan och växlade som 3:a bara sekunder efter. Brons-medaljören på SM medel, Joakim Svensk, gjorde ett topplopp på andrasträckan ihop med Erik Börjeskog. Joakim säger: ”Det gick precis som planerat så det är kul! Riktigt bra av hela klubben, det känns som det är bra drag i Borlänge nu, kul!” Emil gick sedan ifrån Jonas Leandersson och gjorde ett eget lopp hela banan. Trots att Emil gjorde två till synes stora bommar så ”vevar” han på otroligt snabbt hela tiden och han kunde med 1.16 min marginal föra in laget till en fantastisk seger före Malungs OK Skogsmårdarnas William Lind. Ett stort grattis till hela laget!

D21-orna inledde på ett bra sätt med Anna Mårsell. Anna är inte helt bekväm med stenig terräng men hon är så stark och så van med förstasträckor att även det fungerar på stafetter. Anna växlade ut Magda 3.20 min efter på en 9:e plats. Magdalena gjorde sedan en stark insats på andrasträckan och noterade 7:e snabbaste sträcktid och växlade ut Tove som 5:a 2.36 min efter ledande OK Kåre. Noterbart är att Tilda Östberg som sprang 2:a sträckan i vårt andralag växlade in sig som 4:a och vann sträckan, helt enormt bra gjort! Tove gjorde till största delen sin sträcka som i ett eget individuellt lopp där hon malde på med mestadels rakt-på-vägval och det var mot 12:e kontrollen som hon för första gången var riktigt nära Blåvitts Sara Hagström och Kåres Lisa Risby. Förövrigt så var det just dessa tre som var medaljörerna på medel SM dagen före. När Tove kom ikapp så malde hon vidare i sitt tempo och ingen av de båda kunde följa så Tove kunde defilera in med en segermarginal på 24 sekunder till Faluklubben Kåre. Ett stort grattis till SM guldet och även ett stort grattis till andralaget med Frida Sandberg, Tilda och Lena Gillgren som kom 20:e. Jättebra jobbat!

Se alla tunaresultaten här.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av