3 Guld till Tove på VM i Estland!

3*GULD på VM 2017!

Tove stördes i inledningen av mästerskapet av en lättare förkylning. Sprinten ställdes in men efter några dagars vila så var hon på startlinjen igen.

långdistansen så tog hon initiativet direkt och genomförde loppet på ett mycket stabilt sätt. Det blev en klar seger med 1,5 min och därmed upprepade hon VM-Guldet från i fjol. Det är mycket imponerande att se att hon lyckades fokusera på rätt saker när en förkylning stört uppladdningen. Rätt saker är förstås att tänka på att orientera rätt och bra, något som är lätt att säga men desto svårare att genomföra. Segertiden blev 79.10 min på 11,380 km. Resultat

Två dagar senare så var det dags för medeldistans, i svårorienterad och tät gropterräng. Tove gjorde ett strålande lopp på till synes pigga ben. Det blev en förkrossande segermarginal, 2.10 min och 32.34 min på 5,08 km. Ett nytt fantastiskt VM-Guld på medel, detta år med en mycket större marginal. Det verkar onekligen som att Tove hittat rätt anspänning i kroppen som gör att det går så här bra när det gäller som mest. Resultat

Sista tävlingsdagen avslutades med stafett. Damerna genomförde loppen bra hela vägen och kunde hålla sig i täten redan från start. Tove gick ut i ledningen och trots ett misstag i början så ökade hon avståndet till de jagande. Det blev en stor seger för svenska damerna, ett efterlängtat Guld som Sverige väntat på i 13 år. Tove tog därmed sitt första VM-Guld i stafett och tog enorma 3 VM Guld i samma mästerskap. Fantastiskt! Resultat stafett.

För Emil Svensk så blev det stolpe ut i sprinten, en slutlig 16:e plats blev det. Men Emil hade farten för topp-placering men lyckades inte hålla ihop loppet under den sista halvan. Men det kommer fler chanser för Sveriges yngsta VM-löpare 2017. Resultat sprint.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av