Stora Tuna vann 10mila!

Det blev en helt fantastisk dag utanför Partille där höjdpunkten förstås var att vårt damlag tog klubbens 4:e seger genom tiderna i 10milas damkavle.

Från vänster: Frida, Magdalena, Tove, Julia och Anna.

Anna Mårsell gjorde en stark startsträcka. Längst fram i täten sprang Marianne Andersson i en helt egen klass. Anna växlade som 14:e lag 3 min fram till Kristiansand men bara minuten efter 3:e lag.

Efter en stökig och trång start gjorde den tunga uppförsbacken att fältet glesades ur och när vi kom upp på de öppna höjderna var det god sikt och det gick bra att lugnt och metodiskt plocka kontrollerna. Avslutningen var åter lite stökigare med täta gafflingar och mycket folk, men jag lyckades med att inte stressa och det stannade vid ett par små krokar. (Anna Mårsell)

Magdalena Olsson tog över för att springa den andra sträckan (7 km lång) och Magdalena gjorde en imponerande insats! Först till växeln var Halden SK, Magda växlade som 13:e lag 2.37 min efter men bara 42 sek efter favoritlaget GMOK.

Jag gjorde en stabil sträcka där jag hängde med i gruppen och hade full koll på kartan hela tiden och kroppen kändes pigg! Jag höll mig kall och undvek att förivra mig i början. (Magdalena Olsson)

Julia Gross sprang den långa raka sträckan på ett perfekt sätt. Hon är otroligt stark fysiskt och hon lyfte laget upp till tätposition redan efter halva sträckan. Julia var den som mestadels sågs ligga främst av de 13 löpare som fanns med i tätklungan. De klubbar som inte kom med i detta tåg kom helt bort från chanserna om att vinna tävlingen.
Film: Julia på upploppet

Frida Sandberg fick det tuffa uppdraget att springa den näst sista sträckan mot riktigt starka löpare i sin 10mila debut i damklassen. Frida höll ihop loppet bra men tappade 6.48 min på Venla Harju i Tampereen Pyrintö som skaffade sig en stor lucka inför sista sträckan. Sedan följde IFK Göteborg, IFK Lidingö och SK Pohjantähti inom 3min. Frida växlade ut Tove som 12:a och det fanns förstås stora möjligheter att fortfarande nå riktigt bra placering för laget!

Jobbigt! Märkte att jag inte hängde med de som sprang snabbast men tog så mycket hjälp jag kunde av de som ändå fanns runtomkring. Enda osäkerheten var på slutet vid en gaffling men räddade upp det ganska bra. (Frida Sandberg)

Frida kämpar järnet ner mot växel!

Tove Alexandersson gick ut och gjorde sitt lopp för att följa planen som de hade lagt upp. Tove brukar vara enormt snabb under inledningen och så var det även denna gång. Hon hade tagit in 4 min redan fram till varvningen. Men det såg ändå ut som om Alfta-Ösa OK skulle vara det vinnande laget där Natalia Gemperle sprang så bra. Men ryskan blev troligen nervös och bommade bort sig till näst sista kontrollen så istället för att spurta om andra eller tredjeplats så blev det en hård spurt om segern mot Judith Wyder som Tove klarade alldeles galant och kunde vinna med några meters marginal.

Det var först när jag var på upploppet som någon skrek att jag vi går mot seger som jag förstod att vi skulle vinna. Jag blev otroligt förvånad men glad och det är en fantastiskt att få vinna med dom här tjejerna. Vi är nöjda och har gjort det fantastiskt bra allihopa! (Tove Alexandersson)

Tove passerar mållinjen i lyckorus!
Foto: Lars Rönnols

I andralaget sprang Johanna Erlandsson, Susanna Mårtensson, Astrid Øyre Slind, Sofia Eriksson och Ingrid Alexandersson. Dessa damer gjorde en bra insats och kom på 90:e plats. Särskilt bra sprang Johanna och Astrid. Detta var Astrids första orienteringstävling och det verkar som att Anton är duktig på att lära ut!

Astrid i sin vanliga tävlingsdräkt!

Se alla Stora Tuna resultat här

Tidigare segrar för Stora Tuna i 10mila togs 1982, 1984 och 2008.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av