SM Ultra, Guld till Tove och Silver till Viktor

Klunkhyttan, ett par mil väster om Örebro, var platsen för orienterarnas verkliga kraftprov – SM över ultralångdistans. Det innebär löptider på en bra bit över två timmar i verkligt krävande terräng.

Så här veckan efter 10mila så var det ganska magra startfält och från Stora Tuna kom 3 löpare till start, Tove, Viktor och Magdalena Olsson. Henning och Jonas Eriksson var förkylda och kom därför inte till start.

Tove vann Ultran med 15min!
Foto: Lars Rönnols

Tove Alexandersson var i en egen klass och vann loppet med 15 minuter före tvåan Anna Wehlin, Skogspojkarnas OK, efter 17 kilometers löpning. Toves segertid var 134 minuter. Ett rejält dagsverke!
Viktor Svensk fortsätter att tävla mot de 1-2 år äldre och han gör det med framgång. I H18 klassen så hade banläggarna Love Sintring och Jakob Wallenhammar strängat en 12 km bana där Viktor sprang på 89.42 min.
Magdalena Olsson kände sig pigg hela vägen och blev fin 6:a! Det var verkligen kul men lite bökig terräng. Jag har nästan inte bommat något. Det var väldigt kuperad terräng med vindfällen och tungt på marken.

Det var tufft på flera sätt, både banan och terrängen, säger Tove Alexandersson

Dels var det rejält kuperat, dels var det svårlöpt då det låg träd på marken, så det var svårt att hålla tempot.

Det var ett stabilt lopp, och helt enligt planen. Jag var ensam i skogen för det mesta, säger Alexanderson.

Jo, jag hade väl lite tankar på att inte starta. För det har varit en tuff vår med avslutning av Swedish League i Bollnäs nästa helg. Men jag bestämde mig för att springa, säger Alexandersson.

Ett stort grattis till våra 3 löpare för mycket fina insatser!

Resultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av