10mila, Herrarna 13:e och 68:a

Det blev en godkänd 13:e plats för Stora Tuna OK´s förstalag på årets 10mila i Göteborg. Detta efter att främst tappat på sträcka 5.


Övre raden: henning, Jesper, William, Markus & Staffan.
Nedre raden: Viktor, Joakim, Ivan, Anton & Emil.

Inledningsvis så gick det bra för Henning på sträcka 1. Det var första gången som multiidrottaren Henning fick ansvaret att ta hand om sträcka 1 i förstalaget på en av de stora stafetterna. Henning är 19 år och har massor med träning och kapacitet i kroppen men då han tävlar i skidskytte, skido och längd under vintern så är det svårt att få ihop tillräckligt med bra orienteringsträning. Nu har Henning prioriterat mycket bra under de senaste veckorna och det gav resultat. Till växel kom han som 18:e man 5.18 min efter Martin Regborn som var ensam i tät. Fram till andraplatsen var det bara 1.12 min.

Henning i första tuffa backen. Foto: Lars Rönnols

På andrasträckan så gjorde Jesper återigen ett kanonlopp. Sträckan var lång, svår och tuff. Jesper noterade 11:e sträcktid och kom till växel som 4:e man. Det såg nu riktigt bra ut för oss!
På sträcka 3, en kort nattgaffel, skickade vi ut William Pommer. Han gjorde en fin insats och noterade 23:e sträcktid, tappade 4min på sträcksnabbaste och växlade ut Markus som 11:a på långa natten.

Långa natten och Markus Lang, det är något speciellt med denna kombination! Vi minns hans första långa natt i Finspång där han följde Anders Nordberg. Men vi minns även en trasslig natt i Jukola med en krånglande lampa. Nu gjorde han det riktigt bra igen och hans hårda träning under vintern har rustat honom väl för långa krävande sträckor i skogen. Markus fixade långa natten på 1.52 h på de dryga 16km. Tidsgabet till ledande IFK Moras Simon Hodler var 8.53min och nu låg vi på 16:e plats. Från Markus utgångsläge så var det bara MS Parmas Yury Tambasov som anslöt till tätgruppen.

Efter långa natten så var det dags för 3 svåra gafflade nattsträckor där Staffan var den som först skulle springa. Staffan fick inte till det riktigt utan gjorde flera misstag och var förstås besviken över sin insats. Han gjorde såklart sitt allra bästa men tiden rann ändå iväg så att han vid växel var 22 min efter på 27:e plats, ledande lag var nu en av favoritlagen KooVee (Kenny Kivikas).

Viktor Svensk fick nu en svår uppgift men gjorde det helt ok! Han klagade dock på trötthet i benen och en större bom. Viktor lyfte oss dock till 22:a plats och tappade 4min på täten. Nu var IFK Göteborg i ledningen med Jonas Pilblad.
Viktor räckte över kartan till storebror Joakim som svarade för lagets bästa lopp genom att notera dagens 6:e bästa sträcktid och nu låg vi på 15:e plats.

Riktigt teknisk och utslagsgivande terräng i början! (Joakim S)

Joakim efter att ha gjort ett grymt starkt lopp!

Ivan Sirakov gjorde ett hyggligt lopp på den raka 8:e sträckan, han blev ikappsprungen av GMOK som han sedan höll sällskap med. Han kom till växel som 14:e man nära 34min efter ledande IFK Göteborg som nu nästan avgjort tävlingen.

Ivan Sirakov

Anton fick denna gång springa 8km, en av kavlens kortaste sträckor, han gjorde det jättebra och noterade 6:e sträcktid. In till växel som 14:e man.

Anton Sjökvist

”Enklare än jag trodde, bra sikt. Ok nöjd men tappade mer på täten än jag trodde” (Anton).

Emil gjorde ett okej lopp på sista sträckan där han länge sprang själv. Sista sträckan mätte hela 15,6km och undertecknad kan intyga att det var en mastig bana! Under slutdelen så kom Världsmästare Olav Lundanes ikapp men Emil kunde hålla undan och för laget till 13:e plats. Bra jobbat!

I lag 2 så gjorde vi alla goda insatser och en alldeles utmärkt start gav oss Jonas, Erik och Mattias inledningsvis. Andrey sprang långa natten och gick helt i väggen under slutdelen och tappade en hel del tid. Men vi gjorde fina insatser hela vägen in till mål vilket gav oss en fin 68:e plats.

Erik Sundberg stabil som alltid!
RC uppe i ottan trots sen start!
Mikael var förvånad över att formen var så bra trots dålg träning.
Hampus fick slita men gjorde det bra!

Se alla tuna resultat här

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av