Viktor Svensk Mästare i Natt!

Under fredagen och natten till lördagen den 21-22 april så avgjordes årets första Svenska Mästerskap i Natt-Orientering. Arenan var belägen i Östansjö Söder om Örebro.

I Tove Alexandersson frånvaro, hon väljer att avstå loppet för att ransonera tävlandet lite, så var det 16-åriga superlöftet Viktor Svensk som knep Guldet i H18 till sig själv och till Stora Tuna Orienteringsklubb.

Viktor Svensk SM Guld Natt 2017

Arrangörsklubben OK Tisaren bjöd på riktigt svår orientering där det båda var utmanande kontrollpunkter och kluriga längre sträckor där det gällde att hålla koll på vart man var och vad man skulle hela tiden.

Viktors H18-bana mätte 8,06 km och segertiden var precis under timman och segermarginalen blev förkrossande 3.56 min till OK Roxens Hugo Liljeström. På frågan till Viktor hur han förklarar den stora segermarginalen så säger han ”svår bana där många av löparna hade mycket bom-tid, det var inte alla som behärskade detta”. När undertecknad sedan går igenom banan med Viktor så förstår jag varför Viktor är så här bra. Han har en grym blick för hur han skall tackla svåra långsträckor, hur man förenklar kontrollerna och han förstår helt enkelt kartan otroligt bra. I tillägg så är han enormt löpstark på alla underlag.

Ett stort grattis till Viktor!

Se H18 banan som Viktor sprang här.

I övrigt så var det Frida Sandbergs 7:e plats i D21 som gladde mest.

Se alla klubbresultat här.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av