Magdalena Olsson ny i Tuna

Magdalena Olsson (26) & Andrey Lamov (30) kommer från och med nästa säsong springa orientering för Stora Tuna OK! De båda är ett par och de kommer närmast från IFK Mora OK.

Magdalena Olsson fotad i Älvdalen i helgen av Tove Alexandersson
Magdalena Olsson fotad i Älvdalen i helgen av Tove Alexandersson

Magdalena har sina rötter i Älvdalen och hennes moderklubb i orientering är Älvdalens IF OK. Magdalena har under 6 år studerat i Umeå och nu är hon i slutfasen till att bli Jägmästare. Andrey är rysk medborgare och bor i Sverige ca 6 månader om året men väntar nu på sitt permanenta svenska uppehållstillstånd. Andrey är anställd som idrottare i ryska försvaret. Andrey har hela 6 (!) VM Guld i Skidorientering!

Både Andrey & Magdalena satsar hårt på SkidO och de har sedan i somras bott i Falun. Magdalena motiverar sin övergång: ”Jag har hört mycket positivt från Tove gällande era träningar, läger och resor. Jag har tidigare rest och bott med er under någon tävlingshelg och tycker det verkar vara en väldigt härlig klubb med god stämning och välplanerade resor. Närhet till klubben, möjlighet att vara med i ett lag som satsar på högt prioriterade tävlingar och har bra organiserade resor för att kunna fokusera på träning och tävling.” Magdalena är bra träningskompis till Tove och båda tränar mycket med DSA. Ingrid Alexandersson (Dam UK i Stora Tuna OK) säger ”jätteglad över tillskottet på damsidan och jag tycker att det är trevligt med ung tjej som kommer vara med mycket på träningar och tränings och tävlingsresor. Hon är en duktig stafettlöpare som vi kommer att ha mycket nytta av framöver.”

Andrey satsar numera mest på skidorientering men springer även en hel del orientering. Han har sprungit Junior VM två gånger, dels i Schweiz 2005 och dels 2006 i Litauen där bästa resultat är en 37:e plats på medeldistans. Han har även ett individuellt Guld i Ryska mästerskapen på Ultralång distans, denna framgång kom då Andrey var förstaårssenior. I Mora har Andrey ofta sprungit långa sträckor i andralaget. I år exempelvis gjorde han en stark insats på Jukola genom att bara tappa ca 2 min på vår egen Joakim på sträcka 3.

Andrej Lamov (privat bild)
Andrey Lamov (privat bild)

Magdalenas främsta resultat i fotorientering (eller som vi brukar kalla det kort och gott orientering) är hennes 5:e och 6:e plats på Natt SM som senior. I år var 12:e platsen på Ultralång SM och 26:e platsen på Medel SM de främsta meriterna på stora tävlingar. Som Skidorienterare så har hon mycket fina meriter: EM brons sprint, VM silver stafett, 2 EM guld stafett & SM guld 2016.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av