Frida Sandberg ny i Stora Tuna OK!

Stora Tuna OK´s damtrupp stärks ytterligare med den unga och välmeriterade Frida Sandberg. Magdalena Olsson blev det första nytillskottet och nu blir truppen med Tove Alexandersson i toppen allt stadigare.

Frida Sandberg, ny Tunalöpare. Foto: Annelie Östberg

Frida Sandberg kommer från och med 2017 att springa orientering för Stora Tuna OK. Frida är född 1994 och är uppvuxen i Säter och Säterbygdens OK har varit den klubb som utvecklat henne till den duktiga löpare som hon har blivit. Frida har en två år yngre lillebror som heter Oskar som numera springer för Malungs OK. Hon har sprungit orientering redan sedan barnsben och hon har massor med meriter och segrar från ungdomsåren och junioråren. Hon har även parallellt satsat på SkidO under sin karriär och vann VM Guldet i den grenen i stafett 2015.

Att vinna Oringen är få förunnat, för att klarar av det så krävs en mycket hög lägstanivå och såklart en mycket stabil grundteknik. Frida har ett imponerande facit med fyra stycken totalsegrar på Oringen som ungdom och en som junior.

I Junior-VM i Orientering så har det blivit massor med framgångar också. Fem medaljer varav ett Guld i stafett i Bulgarien 2014 där Frida gjorde ett grymt lopp på mittensträckan och där Sara Hagström kunde hålla undan till seger före Norge.

På Svenska Mästerskapen så har det blivit massor med framgångar också. Hela åtta JSM titlar och ett USM guld.

Varför byte till Stora Tuna OK? Jag kände att ville få en ny miljö med många duktiga löpare där jag kan ta steg framåt som orienterare.

Vilka mål har du med orientering? Att bli bättre och ha roligt under tiden.

Du har tidigare sprungit Världscup som junior och placerat dig så bra som 12:a (Sprint NZL -13). Siktar du på att ta dig upp till den nivån igen i orientering? Jag har målsättning att ta mig stadigt uppåt och om det skulle leda till att jag får springa Världscupen igen så skulle det förstås vara kul.

Vilken disciplin gillar du bäst och varför? Jag gillar främst medel eftersom man måste klara av att hantera det höga tempot under lång tid.

Frida studerar i Umeå till Civilingenjör i Bioteknik och hon har kommit ungefär halvvägs i utbildningen.

Frida har firat julen hemma i Säter och hon kommer att åka upp till Umeå igen på torsdag.

Vi önskar dig varmt välkommen till Stora Tuna OK!

Stora Tuna OK´s elittrupp på damsidan inför 2017 ser i nuläget ut som nedan:
Tove Alexandersson, Johanna Erlandsson, Julia Gross, Lilly Gross, Anna Mårsell, Magdalena Olsson, Frida Sandberg, Tilda Östberg.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av