Tove Världscupvinnare 2016

För tredje året i följd så tog Tove Alexandersson hem den totala Världscupen i orientering, mycket imponerande! Ett stort grattis från oss alla Tuningar!

Tove har under 2016 radat upp fina lopp och massor av segrar, däribland de 2 individuella VM gulden på medel och lång som de absoluta höjdpunkterna. Tove har under denna säsong varit mer eller mindre förskonad från skador vilket givetvis är en framgångsfaktor för att hålla en bra form hela året.

I Schweiz under Världscupfinalen så bjöds det på traditionell Schweizisk terräng under långdistansen där Tove blev 3:a, 2.43 min efter Judith Wyder. Även Julia Gross gjorde ett starkt lopp och blev 5:a. Grattis!

Karta lång Schweiz
Karta lång Schweiz

I det absolut sista VC loppet för säsongen så var det sprint på programmet och Tove avslutade med stil genom att återigen bli 3:a och då var segern klar i Världscupen. Återigen vann Judith Wyder och hon blev därmed även klar 2:a totalt i Världscupen. Julia kom 9:a i loppet och totalt 8:a i Världscupen. Starkt!

Tove VC vinnare totalt 2016
Tove VC vinnare totalt 2016

Emil Svensk hade fin helg i Schweiz där han var med i Sveriges första lag i sprintstafetten som kom 2:a under fredagen och på den avslutande individuella sprinten blev han 6:a, mycket starkt! Jonas Leandersson har avslutat säsongen strålande och vann överlägset sista loppet trots Schweizarnas hemmaplan.

Läs mer här

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av