SM Stafett – Silver i H20

I söndags den 25 september så avgjordes årets spännande SM stafetter, OK Orion arrangerade kanonfin tävling på Arena Bussevik. Terrängen var flack och snabb och mycket tekniskt krävande bitvis som det ofta är när det är 2,5 m ekvidistans.

Juniorlaget med ”ung-gutten” Viktor Svensk (15) inledde kanonbra, 48 sek efter och 2:a till växel efter ledande Tullinge SK där Viktor Imark sprang förstasträckan. På andrasträckan så hände det massor. För oss så var det Henning (18) som sprang och han låg i en grupp med några andra lag som gjorde stora bommar och till växel kom Henning som 8:e knappa 4 min från ledande Karlskrona SOK. Jesper tog över och gjorde ett kanonlopp på sistasträckan, noterade snabbaste sträcktid, och lyfta laget till ett SM silver. Ett stort GRATTIS till detta unga lag!

Silverlaget: Jesper, Henning & Viktor. Foto: Peo Svensk
Silverlaget: Jesper, Henning & Viktor.
Foto: Peo Svensk

I H21 så ställdes två lag på startlinjen. Lag 1 med Anton Sjökvist, Joakim Svensk & Emil Svensk vann tävlingen 2014. Vi ställde upp laget på samma sätt detta år. Anton gjorde en okej startsträcka efter att ha fått SM förstört av sjukdom. Han kom till växel som 18:e 1.36 min efter täten. Joakim noterade ungefär samma tid på sträckan som Anton men tiden upp till de snabbaste lagen i täten hade sprungit iväg till 5.17 min och placering 13. Emil Svensk visade grymma takter denna dag och svepte lag på lag och orientering stämde perfekt. Emils stenhårda träning under de senaste åren har verkligen gett resultat. Tyvärr så räckte inte krafterna till medalj denna gång men det var nära, bara 13 sek upp till Lidingö och slutplaceringen blev 6:a. Emil var snabbast även han på sista sträckan 55.47 på 11 km är inte att leka med.

I D21 så fick Tilda Östberg (15) tuff utmaning då hon sprang 7 km lång förstasträcka på SM mot seniorerna. Starten unga Tilda fick var ingen höjdare, bom på första kontrollen där hon var sist av alla! Men sedan så visade hon att hon är tuff och kom till växel 4.25 min efter ledande lag. Johanna Erlandsson är från Blekinge (Karlshamn) så det var trist för henne att även hon haft sjukdomsproblem före SM. Johanna hade således inte formen men gjorde det hon kunde och ställde upp för laget på ett bra sätt. Dubbla världsmästarinnan Tove Alexandersson tog över och visade mästarklass hela vägen upp till en slutlig 14:e plats. Tove var snabbast på sista sträckan även hon.

Jesper sträcksnabbast på sistasträckan i H20, Emil i H21 och Tove i D21. Grymt jobbat av Er!!

Vi hade även ett andralag i H21 med Markus Lang, Mattias Mårts & Jonas Andersson.

Tunaresultat

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av