USM Långdistans – Guld till Viktor!

usm webtop med datum 758
Banner usm

Idag lördag den 17 september så tog Viktor Svensk sin hittills största seger, USM guld på långdistansen. Tävlingen avgjorde omedelbart väster om Karlstad och terrängen var delvis snabblöpt tallmo.

Viktor startade ungefär i mitten av startfältet idag och han avverkade de 6,35 km på fantastiska 33.29 min. Viktor var snabbast på 9 av de 14 delsträckorna – givetvis gav det då en överlägsen seger. Marginalen till 2:an Joar Hertin IKHP blev hela 4.19 min. Viktor har satsat hårt på USM och han har tränat både mycket och väldigt hårt för att formen skulle vara som bäst denna helg. Att då få vinna både sprinten och långdistansen känns troligen helt grymt! Ett stort grattis Viktor!
Sträcktider H15

Viktor Svensk Foto: Skogssport
Viktor Svensk Foto: Skogssport

I D15 så gick det inte lika bra för Tilda Östberg idag. Tilda låg fint med i 14 min, då på andra plats, men efter några missar på totalt ca 6 min så kom hon på 14:e plats. Segrare i D15 blev Tilde Backlund från OK Södertörn.

För D16 tjejen Ella Olsson från Grycksbo IF OK så gick det kalasbra idag och hon knep segern till Dalarna, Grattis! Astrid Norgren Stora Tuna OK kom 39:a idag, det ser ut som att Astrid gjort ett ok lopp om man ser till hennes sträcktider.

sommar 15 007
Terrängbild USM Långdistans

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, , ,

av