SM medel – Guld till Tove & Brons till Jesper

Tove Alexandersson fortsatte sin alldeles strålande säsong med att vinna SM Guld på medel under SM i Blekinge. Medeldistansen arrangerades av OK Orion och tävlingen avgjordes i NÖ Blekinge på gränsen mot Småland.

Terrängen i ”Sveriges trädgård” var krävande fysiskt med stök, bök och hinder i vägen i form av hyggen, stenmurar och tätskogar. Men under den sista halvan av banan var det mestadels öppen och snabblöpt terräng. Tove knep segern med 1 min tillgodo på Helena Jansson. Dessa två var i särklass i D21. Sträcktider ses här. Se Tove ta SM guld och även bli intervjuad på denna video.

Tove Alexandersson SM medel 2016 Foto: Lars Rönnols
Tove Alexandersson SM medel 2016
Foto: Lars Rönnols

 

Det blev även glädjande Brons till Jesper Svensk i H18! Segern i H18 gick till hemmahoppet Henrik Johannesson från Ronneby OK. Jesper var 44 sek från guldet. Kul för Jesper att ta SM medalj efter en jämn och bra säsong! De två andra snabba tuningarna i H18, Viktor Svensk (15) och Henning hade farten för medalj men gjorde för mycket misstag denna gång. Viktor blev 9:a och det är riktigt bra! Henning kom 12:a.

Jesper från 2015. Foto: Sven Alexandersson
Jesper från 2015. Foto: Sven Alexandersson

I H21 så gjorde Emil en stark insats som gav en 8:e plats i den skarpa konkurrensen. Storebror Joakim placerade sig som 19:e man.

Ett stort grattis till Tove och Jesper till medaljerna!

 

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av