SM Lång – Guld+Brons till Tuna

OK Vilse 87 & OK Skogsfalken arrangerade idag SM final på långdistans på Ryssberget i Västra Blekinge.

Tove Alexandersson fortsatte sin fantastiska säsong med ytterligare ett bra lopp på SM lång! Hon var i mål hela 6:43 min före Emma Johansson från grannklubben Domnarvet. Toves grymma segertid blev 77.28 min på de 12 km. Ett stort grattis!
Sträcktider D21

Tove målstämplar efter 12 km

I H18 så hade vi två starka herrar på startlinjen, Jesper Svensk & Henning Sjökvist. Normalt sett så brukar Jesper vara lite bättre men idag så kom Jesper lite efter från start men kom desto starkare på slutet men det räckte tyvärr inte till medalj utan han fick nöja sig med en 4:e plats 2.52 min efter Isak Von Krusenstierna. Henning tog alltså bronset, mycket glädjande för honom. Henning var i mål 2:27 min efter segraren och 15 sek före Jesper. Lovande resultat inför nästa helgs medel och stafett!

Henning Sjökvist Foto: arrangören

I H21 så hade vi två löpare i A-finalen, bröderna Svensk Joakim & Emil. Joakim gjord ett grymt bra lopp och blev 6:a och även Emil gjorde det mycket bra och blev 9:a. Segern gick till den f.d. Tunalöparen Rassmus Andersson som var överlägsen för dagen och vann med 1.26 min på den 17.3km långa banan.