VM Guld till Tove på medel!

tove alexandersson vm guld prispall
tove alexandersson vm guld prispall

Tove Alexandersson (24) vann idag den 23 augusti 2016 karriärens första individuella VM guld i orientering. Ett stort grattis Tove, detta är du väl värd! Efter en kalasbra säsong hittills så lyckades du som favorit knipa guldet. Starkt!

Av sträcktiderna att döma så har Tove gjort två misstag under banan, dels tidigt på den till synes enkla 3:an och så precis på slutet till sista kontrollen. Till sista kunde man med fördel antingen springa vänster på stigar eller höger runt mossen. Eftersom GPS spåren inte är offentliga så vet jag inte hur Tove sprang här. Troligen fastnade hon i mossen. Hur som helst så räckte loppet till seger med 35 sek till norska Heidi Bagstevold och 38 sek före Natalia Gemperle.

mapmiddlew 800x662
Karta VM medel damer

Sträcktider

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av