SM Sprint Ronneby

Stora Tuna hade 6 st starka löpare på plats i Ronneby då SM sprinthelgen avgjordes. Vi hade uppmärksammats före detta SM av Svenska Orienteringsförbundet med en artikel som baserade sig på det otroligt starka resultatet ifjol i Sundsvall där Emil+Tove+HD21Mix laget kammande hem full pott i seniorklasserna. Det blev nästan lika stora framgångar i år!

Tove vann i mästarstil med 51 sek före Helena Jansson. På tredje plats kom Falköpings Sara Hagström. Resultat D21

Bilden nedan tagen av Marcus Ramström på Tove & Eskil från kvalet.

tove amp eskil sm sprint 2016

Emil var precis som ifjol i juni i superform. Men denna gång så gjorde han två misstag på drygt 10 sek som hindrade honom från att ta sitt andra raka SM Guld. Nu blev det brons efter Eskil Kinneberg (IFK Göteborg) och Jonas Leandersson (Södertälje Nykvarn Orientering). Gustav Bergman blev utan medalj, något som inte är så vanligt på SM.

Jesper har haft en kanonsäsong och formen är fortsatt bra men han blev tyvärr diskad efter att arrangören tyckte att han passerat en opasserbar brant vilket är förbjudet.

Henning blev fin 9:a i H18, Sofia Eriksson gjorde det bra och kom 23:a i D18 och Anton kom 24:a i H21.

Ni ser alla tunaresultaten från SM Sprint finalen här.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av