Tove vann Swedish League

På damsidan skulle Helena Jansson (OK Ravinen) ha gått ut först, men Helena hade känningar i foten när hon vaknade i morse och valde att avstå från att starta. Beskedet att Jansson inte skulle springa nådde Tove Alexandersson bara någon minut före start:

– Jag hade ställt in mig på att försöka jaga ikapp Helena. Nu blev det inte så. Men för min taktik i loppet spelade det ingen roll. Jag vill alltid ha koll på min egen orientering, säger Alexandersson som haft en lite småstrulig vårsäsong.
– Men den senaste veckan har jag kunnat träna som jag vill. Och detta var ett skönt kvitto på att jag är på rätt väg.

Tove Alexandersson Swedish league final 2016
Tove mot målet swedish league 2016

 

Bland herrarna så sprang Gustav Bergman som han i princip alltid gör, rakt på alla kontroller och kunde springa till totalseger i Swedish League. Våra gulvarta tunhukar gjorde otroligt bra insatser i H21. Emil flög fram och tog 4:e platsen strax bakom Albin Ridefält som tog 3:e platsen. Joakim Svensk blev 6:a och Anton Sjökvist 7:a. Otroligt imponerande med 3 Stora Tunalöpare bland de 7 första i hårdaste konkurrens!

I H18 så startade Jesper som 3:a men kunde passera Simon Imark på slutdelen och knipa andraplatsen efter OK Kåres Isak Von Krusenstierna. Grattis Jesper!

jesper svensk swedish league
Jesper 2:a SL 2016

 

Alla tunaresultat från finalen.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av