EM Guld till Tove!

Tove vann EM Guld på långdistans i Tjeckiska Jeseník tisdag eftermiddag. En efterlängtad guldmedalj för Tove som alltid är med där uppe i toppen på alla stora tävlingar. Hennes säsongsinledning har inte varit perfekt, både sjukdomar och skador har stört henne från att träna tillräckligt mycket löpning och orientering. Sedan så tog hon beslutet att stå över sprintdistanserna för att fokusera på skogsdistanserna lång, medel och stafett istället. Grunden till att stå över sprintdistansen var troligen både för att den yppersta toppformen i löpningen inte fanns där samtidigt som det var ett otroligt tufft program på detta EM som omöjliggör deltagande på alla lopp.

Så det var en tävlingssugen Tove som släppte lös alla krafter i den kuperade och vägvalsbetonade terrängen. Hennes lopp flöt på perfekt ända intill slutet där en grop höll på att kosta henne guldet, men denna gång så räckte det med 41 sek marginal för norska veteranen Anne-Margrethe Hausken Norberg (40) .

13244164 1017164788332397 6501909368118669988 o

Se även damernas bana och fundera över hur ni skulle tackla alla dessa svåra vägvalssträckor!

TRAT longF Women A
EM lång 2016 damer final

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av