Swedish League Skåne

Stora Tunas främsta juniorer och seniorer var i helgen i Skåne för mäta krafterna mot Sveriges främsta löpare. Under lördagen så var det en sprint i Brösarp som gällde. Det blev stora framgångar för Stora Tuna med seger för Tove Alexandersson och en andraplats för Emil Svensk som var endast 3 sekunder från segrare G.Bergman. Jesper gjorde också en bra insats och blev 4:a i H18E. Joakim Svensk är i mycket bra slag och även sprint fungerar då för Joakim. Joakim blev 12:a av det 82-man starka startfältet.

emil svensk foto Ramstr m
Emil Svensk

Tunaresultat sprinten

sprintkarta
H21Sprint

Under söndagens stentuffa långdistans så var det Jespers 3:e plats som gladde mest. Jesper ligger nu på andraplats totalt i Swedish League, härlig start på säsongen! Tove valde att stå över långdistansen för att inte ta några risker med en höftböjarmuskel som stört henne i övergången till orienteringssäsongen. Emil hade känningar i baklåret och valde att bryta loppet. Joakim gjorde stark insats och blev bästa Tunalöpare i H21 med en stark 9:e plats! Anton Sjökvist, som nu är tillbaka i Sverige efter en vinter i Trondheim visade bra takter under helgen. På söndagens långdistans placerade sig Anton som 20:e man.

Totalresultat Swedish League efter 2 deltävlingar ses här.