2:a plats på 25manna!

FB IMG 1444508169970
Foto: Sven Alexandersson

Lördagen den 10 oktober i Lövsättra var en fantastisk dag för oss gulsvarta tuningar. För oss som åkte med den stora bussen så missade vi starten men så fort vi kom till arenan så bjöds det på glada nyheter, Anton var med allra längst fram på den första sträckan. och in till växling kom han som 4:e löpare! En perfekt start!

IMG 2908
Anton Sjökvist in som 4:e man

På den andra sträckan så hade vi vår Schweiziska landslagslöperska Julia Gross. Julia gjorde tyvärr ett misstag då hon läste på fel sträcka när det var flera liknande sträckor på rad. Misstaget kostade ca 2 minuter och kontakten med den absoluta täten och kom till växling som nr 31 2.43 min efter.

IMG 2924
Julia Gross

Damerna tog över på sträcka 3 och Anna Mårsell gillade den snabba upplandsterrängen och rusade igenom banan på 6:11min/km. När växlingen skedde till 4:e sträckan så hade tjejerna avancerat till placering 21 fastän tiden till täten ökat till 5:29 min.

På den fjärde ungdomssträckan så hade vi 4 ungdomar till skillnad från exempelvis Halden. Våra supersnabba löpare Sofia, Tilda, Mattias & Viktor klarade galant av den uppgiften och lyfte laget till 17:e plats och minskade avståndet till täten med 1:40min. Nu var vi 3:52 efter.

IMG 2946
Viktor Svensk startade som 4:e löpare och gjorde det bra!

På sträcka 5, den längre av de gemensamma seniorsträckorna, så gjorde Lang, Blomgren, Pommer & Joakim Svensk det jättebra och knaprade in 20sek på täten och lyfte oss in på topp 10, nu 9:a efter ett kanonlopp av Joakim som avverkade de 6.2 km på 31:52 min.

H40/H16-sträckan gick inte lika bra. Viktor B, Staffan, Johan A och Johan Ö räckte inte till mot Haldens och IFK´s mannskap och tiden upp till täten växte med 5min och placeringen var nu 11:a. Även det bra såklart!

Sträcka 7, den sista gemensamma sträckan, gick bättre och vi tog in en minut på täten igen och låg på placering 9. Halden i täten var nu knappa 8 min före.

Men våra sista 3 löpare gjorde en bragdartad upphämtning, Niklas Löwegren gick ikapp Mats Helstadius i SNO och låg där några steg bakom banan igenom och lyfte oss in på 6:e plats ochj knaprade in 2 min på Haldens Eva Jurenikova.

IMG 2960
Niklas Löwegren – fortfarande snabblöpare!

Sträcka 24, seniorsträcka herr detta år, vi skickar ut svenska mästaren i sprintorientering, Emil Svensk. Emil i sällskap med Jonas Leandersson sprang otroligt snabbt. Emil som lok första halvan och Jonas med initiativet på den andra halvan. Dessa båda lyckade ta in en minut på självaste Olav Lundanes och Emil fick nöjet att växla ut Tove på 5:e plats 4:28 min efter.

IMG 2967
Emil & Jonas vid varvningen

På den sista sträckan så gjorde Tove ett riktigt bra lopp och passerade 3 lag och kunde knapra in hela 3 minuter på Mari Fasting i Halden skiklubb. STORA TUNA OK 2:a på 25manna 2015 – FANTASTISKT!!
25manna anders hansson bild

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av