Sofia 5:a USM Sprint

Svenska Mästerskapen för alla orienteringsungdomar som är 15 och 16 år inleddes idag i Sundsvall. Stora Tuna OK hade två deltagare med i tävlingen, Viktor Barkegren i H16 samt Sofia Eriksson i D16.

 

D16 banan mätte 2,8 km och hade 21 kontroller. Sofia sprang otroligt bra och placerade sig som delad 5:a bland de 77 löpare som startade. Kanske är detta Sofia´s främsta orienteringsresultat hittills?! Ett stort grattis!!
Vann gjorde, OK Kåretjejen, Vilma Von Krusenstierna.

IMG 1356 4
Sofia Eriksson

 

Sofia hade ett skadefyllt fjolår då hon krockade ihop med en annan person under ett Konfirmationsläger för orienterare. Detta resulterade i ett svårläkt benbrott där gips och lång rehabilitering stoppat henne från mycket löpträning. Men Sofia har ett stort driv för träning i allmänhet och som granne till Sofia så vet jag mycket väl hur mycket träning som ligger bakom detta resultat. Problem med höften har stoppat Sofia från att springa på hårt underlag under sommaren och därför har det blivit massor av löppass i mjuk myr och såklart rullskidor. Sofia har nyligen flyttat till Mora för att studera och träna på S:T Mikaelskolans idrottsgymasium. Hon bor där tillsammans med 3 andra skidtjejer som tävlar för Rembo IK.

Viktor Barkegren plaserade sig som 37:a, en sjukdom nära på tävlingen kanske störde uppladdningen. Viktor har bättre kapacitet än detta, normalt sett.

Sträcktider D16
Sträcktider H16

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, , ,

av