SM Långdistans Muskö

Under den gångna helgen avgjordes den mest klassiska individuella orienteringstävlingen i Sverige, SM långdistans. Haninge SOK stod som arrangör med Lars Greilert som banläggare.

I Tove´s frånvaro (hon kunde som bekant inte deltaga på grund av sin stressfraktur i foten) så blev det inget SM guld och heller ingen medalj för Tuna. Det var faktiskt inte ens nära denna gång.

Bland seniorerna så gjorde Anton Sjökvist gott ifrån sig och kom 14:e. Det är Antons främsta placering hittills på SM långdistans. Emil Svensk gjorde för mycket misstag för att blanda sig i den yppersta toppstriden och hamnade på 16:e plats, som dock är ett godkänt resultat.

Våra starka H18 killar med Jesper som den normalt sett starkaste fick inte ut all den kapacitet som vi vet finns hos Jesper. Jesper gjorde misstag tidigt och kom 10:a 8:43 min efter suveränen Simon Hector (som fortfarande tävlar i H18). Bästa tunalöpare blev även här en Sjökvist, Henning kom på 7:e plats 6:43 min efter vinnaren och 2 min före Jesper. Henning var alltså den Tunalöpare som för dagen fick den bästa placeringen.

IMG 9078 2
Henning 7:a

 

I H20 så gjorde William Pommer ett utmärkt kvallopp. I finalen så gjordes många och stora misstag och resultatet blev en 14:e plats. Farten såg dock lovande ut på sträcktiderna. Vi hoppas på att William kan utvecklas väl under tiden i Linköping framöver!

Johanna Erlandsson, numera boendes i Göteborg, kämpade sig runt D21finalen och blev 31:a. Johanna var också den enda Tunalöpande tjej som kom till A-final.

Vi kan också notera att Rassmus Andersson tog SM silver, troligen mycket tack vare den fostran vi gett honom och den hårdhet som han fick i Fiskarbo under Vildmarksloppet den därr sommarkvällen när temperaturen var 28 grader. Grattis Raz!

Bra kämpat alla ni som var på plats, nästa helg hoppas jag att vi är lite närmare täten och att även någon medalj kan erövras.

Samtliga Stora Tuna resultat ses här.
Vinnare i H21, Albin Ridefelt, har lagt ut sin karta med rutt och kommentar som ses här. 

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, , ,

av