DM medel – Apostol ny i Gulsvart!

Domnarvet arrangerade ett fint distriktsmästerskap på medeldistans i Noraåbruk. Denna härliga vildmarksterräng har inte nyttjats för tävling sedan 1994. Nu var kartan dessutom utökad och reviderad av två tjeckiska kartritare. Resultaten syns här. Rikards karta med löpväg ses här.

Det blev under lördagen 8st DM-tecken för Stora Tuna OK. Glädjande segrar för Moa Birkebaek i D10 och Jonas Carlsson i H12. Övriga tunasegrare är mer vana segrare. Moa hade för övrigt den snabbaste km-tiden av alla tunalöpare idag!

En helt ny bekantskap som gjorde sin första start för Tuna är Apostol Atanasov, Bulgarisk kille på 19 år som denna vecka börjat studera på Högskolan Dalarna. Han skall läsa det internationella Turismprogrammet som är en 3-årig utbildning. Vi som var på träningen i tisdags fick se att han var en stark löpare, något som då är glädjande att se är att orienteringen gick så bra idag. Apostol vann H20 med 1.34min, 3:a i samma klass var Simon Fors som också gjorde det bra. Apostol bor för närvarande hos Markus Lang.

IMG 8677
Apostol Atanasov

Apostol tog kontakt med mig via Ivo Kamenarov för så sent som för två veckor sedan. Så det är en positiv injektion som vi får med honom. Bra med en ung löpare till samt superbra med en kille till som bidrar på hemmaplan. Apostol pratar strålande engelska så prata med honom på träning & tävling.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

, ,

av