17:e plats på Jukola

10milaSirakov

Från vänster, Rikard Claesson, Ivan Sirakov, Anton Sjökvist, Joakim Svensk, Erik Blomgren, Emil Svensk och William Pommer. Stora Tuna lag 1, 17:e plats Jukola 2014. Foto: Ivan Sirakov

Herrlagen som reste den långa vägen till Jukola i Kuopio lyckades fint! Förstalaget som ni ser ovan kom på en mycket fin 17:e-plats, vilket var bättre än i fjol och klart godkänt för laget! En stark öppning av Ivan Sirakov följdes upp av ett kanonlopp av Jocke som växlade som trea! William tappade lite men Erik och sedan Rikard höll ställningarna och tappade inte mycket tid men plockade några placeringar. Rikard slog i knät och fick beröm av sjukvården för att inte komma med låtsasskador såsom skrubbsår; 8 stygn och vi hoppas på snabb återhämtning.

Anton svarade också för en superinsats och plockade 10 platser ner till 14:e plats! Även han slog i knät men klarade sig med en rejäl svullnad. Emil avslutade med sin gamla lårkaka under kontroll och spurtade in på 17:e plats, vilket är en mycket bra placering som vi får leta rätt långt tillbaka för att hitta i Tunaherrarnas placeringar.

Andralaget rivstartade med Jesper Svensk som kom in på fantastiska sjundeplatsen, bara två och en halv minut efter täten! Staffan fick smaka på tätens fart och tappade så klart lite trots bra lopp. Mårts och Henning sjökvist följde och låg på 71:a samt 85:e plats vid växel. Oscar Andersson jobbade sig runt banan men tappade lite mera ner till 110:e. Björn Arvidsson och Markus Lang tappade ytterligare men bara lite och laget landade på en 120:e plats, ett fint resultat även om det tyvärr var lite sämre än i fjol.

Tuna körde ett tredjelag också och där jobbade Mathias Wilhelmsson upp laget direkt från startposition 1121 till 231 på förstasträckan! Mikael Andersson, ny i klubben, visade verkligen vart skåpet ska stå och plockade drygt hundra placeringar ner till 124 plats! Gustav Andersson och Martin Blomgren följde och de delade lika på ett litet tapp ner till plats 202. Johanna Erlandsson, Tunas enda löpande tjej i år, sprang som ett skott och plockade 25 platser. David Stigsmark fick jobba hårt och tappade drygt hundra platser, varav Sven Lundbäck tog tillbaka 45 av så att slutplaceringen landade på en för tredjelaget mycket bra 265:e plats!

Vi åkte minibussar och färja på vägen med säkra rutinerade chaufförer, och vi bodde i småtält. Coacherna hjälpte till och stöttade som sig bör vid växlingsfållan, och löparna vaknade i tid. Själva tävlingen var som vanligt ett under av kvalitet, bland annat hade de ett stridsflygplan som tog täten över de startande på förstasträckan innan det lyfte med ett vrål samtidigt som den långa ormen av 1628 7-mannalag drog iväg i den ljusa finska sommarnatten.

Bilden som Ivan tog visar förstalaget och symboliserar den glädje och klubbgemenskap som vi fick uppleva på denna resa! Vi ses i Paimio på Luona-Jukola nära Åbofärjans hamn nästa år.