Joakim imponerade i Finspång

IMG 6899Silva Leaguepremiären varje år brukar vara en stentuff tävling där Sveriges bästa, och även ett flertal utländska toppnamn, vill testa formen och spänna musklerna inför stundande VM uttagning etc. Stora Tunas största hopp, Tove Alexandersson, valde att ta ett break efter EM för att hämta kraft och för att hitta rytmen igen i belastningen på kroppen. I Toves frånvaro så var det Joakim Svensk, 23, som svarade för karriärens bästa Silva Leagueplacering med en stark 6:e plats på en tuff 16km långdistansbana.

Tävlingen genomfördes med individuell start i en terräng där det var mestadels rakt på orientering i mer eller mindre enbart skogsterräng. Joakim gjorde ett större misstag som kostade honom ca 1,5min mitt på banan men gick därefter riktigt starkt hela vägen. Joakim som under sitt första seniorår gjorde en stark säsong efter en vinter med mycket och hård träning i Linköping. Förra årets träning och tävlingsresultat var inte lika bra och han var då aldrig riktigt med upp i toppen i Silva League. Men denna vinter, med ny inspiration från Emil så har han i Norrköping lagt en fruktansvärt bra träningsgrund (med 15-20h löpträning i veckan) inför denna säsong. Fokuset har legat på denna tävling och att då göra detta starka resultat måste kännas riktigt bra.

IMG 6910

Flera andra tuningar gjorde bra ifrån sig, bland annat William Pommer med en 8:e plats i H20E.

Resultat Silva League Finspång

Silva League fortsätter nästa helg i Hjärnarp med sprint och långdistans.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av