Emil och Tove till EM i Portugal

Joakim —  2014-03-11

Både Emil Svensk och Tove Alexandersson är uttagna till EM som går i Portugal i mitten av april. Emil är uttagen att springa sprint och långdistans och Tove ska springa medel- och långdistans. För Toves del är det ingen större överraskning och hon är en av de stora favoriterna till topplaceringar. Emil som knappt hunnit börja tävla i seniorklass än får chansen direkt i seniorlandslaget efter att ha sprungit junior-VM de senaste två åren. Det är första gången Stora Tuna har en herrseniorlöpare i Sveriges trupp till ett internationellt mästerskap sedan Niklas Löwegren sprang VM 1991!
Hela truppen finns på SOFTs hemsida.

IMG 9760 IMG 0761 2
Tove efter sistasträckan i Venlakavlen -13 & Emil strax före målstämpling vid SM lång -13.

Joakim

Posts

2 responses to Emil och Tove till EM i Portugal

  1. Grattis Emil och lycka till båda två!

  2. Även PreO-EM går i Portugal den veckan, så jag ska dit och försöka försvara mitt guld från Falun! Håller tummarna för många medaljer till Tuna! :)