Stark Schweiziska till Tuna!

Dam UK Ingrid Alexandersson kontaktades av Julia Gross lillasyster som ville springa för samma klubb som syrran. Perfekt tyckte vi i Stora Tuna som behöver en starkare och bredare damtrupp för att räcka till på 10mila med fem sträckor. Lilly Gross blir förstaårssenior i år och då passar det bra för henne att få större utmaningar i internationella stafetter och mer träning i Nordisk terräng. Lilly är lillasyster till Julia Gross som började springa för Stora Tuna förra året. I Schweiz tävlar dom för grönfärgade OL Zimmerberg och det var i den klubbdräkten som Lilly tog sitt största utvecklingssteg hittills och blev Schweizisk mästarinna i D20. På sikt så tror vi att Lilly kommer att vara en viktig kugge i damlaget på 10mila/Venla men kanske inte redan 2014. Vi hoppas och tror att nyförvärvet leder till ökad satsning av löparna som är på gränsen till laget och det är mycket bra med en bredare damtrupp så att vi inte blir lika sårbara vid eventuella återbud. Stora Tuna OK´s damer har de senaste två åren vunnit SM stafetten och under fjolåret sprang Tove in som 4:a i Venlakavlen. Schweiziska mästerskapen går veckan före 10mila 2014 och det är först efter att dessa tävlingar avgjorts som syskonen Gross kommer till Sverige.

Lilly Gross

Välkommen till Stora Tuna!

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av