Rekordmassaker på testrundan

Nu har de vanliga träningarna kommit igång igen efter jul- och nyårsuppehåll. Igår kördes första tisdagsträningen med mat efteråt. Många var på plats för att testa formen på testrundan i Skräddarbacken som stod på programmet.

Testrundan, som är 5 km kuperad cykelväg, har körts ungefär två gånger per vinter sedan 2003 och många starka löpare har noteringar. Bland annat Pavlo, Kiril Nikolov, David A och Jerker Lysell på herrsidan och Emma och Karolina Höjsgaard på damsidan. Men under tisdagskvällen rök alla gamla rekord när våra stjärnlöpare Tove Alexandersson och Emil Svensk satte nya riktigt vassa rekordtider för både damer och herrar! Tiden stannade på 17:44 för Tove och 15:30 för Emil. Det är ett mycket bra tecken inför det nya året att våra Tunalöpare är i fin form redan nu. Möjligtvis kan det ha spelat in att förhållandena den här gången var mycket bra med plusgrader och isfria cykelvägar, vilket även märktes på fler bra tider.
Resultat från alla tillfällen.

På måndag börjar styrkegympan i Skräddarbacksskolan igen och på tisdag fortsätter intervallträningarna som vanligt. Det är bara några månader kvar tills tävlingarna drar igång och 114 dagar kvar till 10-mila. Dags att börja träna nu alltså.

tove henning martina bj rn

Bilden ovan är från en OL-intervallträning i april 2013.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av