Årets orienterare – Tove Alexandersson

Vid orienteringskonventet i Skövde 16-17 november så blev den stora vinnaren Tove Alexandersson. Tove blev utsedd till årets orienterare 2013 av den svenska journalistkåren. Med fyra medaljer från skidorienterings-VM i Kazakstan, två VM-medaljer vid orienterings-VM i Vuokatti så förstår man varför Tove fick utmärkelsen. Utöver detta så kom Tove även tvåa i Världscupen i orientering, segrade vid O-ringen i Boden och har under året dominerat SM tävlingarna på hemmaplan.

– Det har varit ett fantastiskt år och jag vill tacka alla som gjort det så underbart, alla som gör att jag alltid ser fram emot att åka på alla tävlingar och träningsläger, säger Alexandersson i sitt tacktal.

Nyligen nominerades Tove i kategorin Årets idrottskvinna inför Idrottsgalan i januari. Idrottsgalan brukar föra med sig mycket publicitet, något som givetvis stärker orienteringens anseende utåt både nationellt och regionalt.

IMG 9221 3
Bild från 10mila 2013

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av