Archives For Bild

IngvarLundstr m

Vår klubbkamrat Ingvar Lundström har gått bort i en ålder av 86 år. För många av oss äldre var han en känd profil. Bland de yngre medlemmarna kanske han inte var så bekant. Men det han har uträttat för orienteringen i St Tuna och i Dalarna kan vi nog inte tillräckligt förstå. Han var under många år kartkonsulent i DOF och tog initiativ vad gällde kartutvecklingen. Han ritade många av St Tunas kartor. Han hade också flera uppdrag i klubbens styrelse på flera olika poster. Något som vi också förknippar med Ingvar är det legendariska och återkommande klubbarrangemanget ”Ärtloppet”. Utan att ta till i överord kan man med gott samvete säga att Ingvar var en riktig eldsjäl som brann för orienteringen och dess utveckling. Vi minns med tacksamhet och ljusa minnen Ingvar och att ha haft en sådan gedigen, trofast, pålitlig, kunnig kamrat och vän i klubben.

Gunde Hjalmarsson Runristare

Vid måndagens sprinstafett i världscupen i Polen bestod det svenska förstalaget av hälften Tuningar. Tove sprang sträcka 1 och Emil sträcka 2, därefter följde Jonas Leandersson och Helena Jansson. Bra lopp av samtliga och en slutlig 2:a plats, 4 sekunder efter Schweiz.

Mycket bra insatser även på medeldistansen och individuella sprinten av både Tove och Emil. Om mindre än 3 veckor börjar EM i Tjeckien där båda två också deltar.

Emil VCPolen4
DSC 0031

Den här veckan befinner sig 6 tunalöpare på träningsläger i Portugal. På programmet står både träningar och tävlingar i hård internationell konkurrens. Terrängen här i östra Portugal är snabb och teknisk med mest öppna hagar fulla av korkekar, kor och spännande stenformationer. Riktig bra terräng med andra ord.

12744141 766464293487276 2200682009840126385 n excerto barragem10

Seger för Moa Birkebaek i D10, Mattias Östberg i H12 och Viktor Svensk i H14! Tunga segrar i stora ungdomsklasser.  Även de yngre gubbarna skötte sig bra med seger för Rikard i I H35 och för Staffan i H40. Lite extra imponerad av Staffans seger med 2 minuter i den riktigt tuffa H40-klassen. Även Emma C vann i D35K.image

Antar att ingen missat att Tuna idag tog ytterligare två SM-guld på Sprint-SM. Tove krossade allt motstånd i damklassen, medan Emil tog sitt första individuella senior SM-guld med 9 sekunders marginal före tvåan Mårten Boström Lidingö som är f.d. sprintvärldsmästare från Finland. Riktigt tuff konkurrens i herrklassen med alla bästa svenska löparna och några utländska VM-löpare som springer för svenska klubbar.

Ett foto från gårdagen där Anton fick förklara varför han var den enda i laget tappade placering i stafetten :-)

IMG 2797

Jesper är i Turkiet på Skol-VM den här veckan. Det är lite likt student-VM med en massa kringaktiviteter. Fotot nedan från där de bor, ser helt OK ut. Länk till

hemsidan: http://www.isfwsco2015.org/en/.

Tävlingarna har också gått helt OK: silver på långdistansen 2 sek efter Isak, Simon Imark 3:a och idag guld på medeldistansen, Simon 2:a och Isak 3:a. De kunde lika gärna kört själva tävlingen i Sandviken :-)IMG 8897WSOC logo

Guld till Tove, brons till Emil och brons till Jesper när ultralång-SM avgjordes på Söderåsen i Skåne under lördagen. Tuna leder nu SM:s medaljliga. Trots minimal gaffling blev det egna lopp för Tunas löpare. Tove ledde från start till mål och var helt ohotad. Emil såg några löpare i början av loppet sen var det ett lopp på egen hand. Jesper hade en del kontakt med några löpare i skogen, men var mest själv också. Kuperade banor och en del grönområden att forcera speciellt för H21-klassen. Försommar i Skåne med 20 grader varmt och sol.

IMG 2572x

Ultralång-SM

fpage

I början av mars arrangerar Stora Tuna vinterns barmarksläger till Kroatien och Slovenien. Alla som vill ha barmark och lite värme är välkomna att följa med! Det blir många fina träningar

Ignored, it’s $100. 00. With is use, local tadalafil online of my hair bought THE from recommend tried myself. I.

och även några tävlingar. Mer info finns här: Inbjudan utlandsläger