Femte raka Guldet på Stafett-SM

Stafetten på SM har de senaste åren varit en riktig höjdpunkt med gulsvarta ögon, och så även i år när årets SM-tävlingar avslutades i Grönklitt. För femte året i rad kunde Emil defilera på upploppet och föra Stora Tuna till seger i H21-stafetten. Henrik levererade en perfekt förstasträcka och växlade i tät. Viktor fick snabbt en lucka till jagande lag och kunde efter bästa sträcktid på andra sträckan skicka ut Emil i ensam ledning. Ett utgångsläge han numera är van vid efter att ha avgjort sex st SM-stafetter de senaste åtta åren. Segermarginalen blev tillslut knappt fem minuter före OK Ravinens andralag.

Med flaggorna i luften för femte raka guldet. Foto: Markus Lang

I damernas seniorklass stämplade tyvärr förstalaget bort sig på sträcka 1 men då klev istället lag 2 fram och tog chansen. Ronja, Rebecka och Magdalena stod alla tre för stabila insatser som resulterade i en fin åttonde plats.

Erik B, Jonas C och Henrik P i herrjuniorlaget som hade ett guld att försvara från fjolåret var länge med i jakten på pallplatserna men fick nöja sig med en sjätte plats.

Foto: Markus Lang

Övriga resultat går att se här. Noterbart är såklart att Stora Tuna lag 3 i H21 blev bästa tredjelag.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

,

av