Dubbelseger på Medel-SM

Årets sista SM-tävlingar avgjordes den gångna helgen i Orsa Grönklitt. Ett välbekant område för många, men då kanske framförallt vintertid, som nu fick stå värd för medel- och stafett-SM. Hela 25 gulsvarta löpare kom till start på fredagens medelkval. Många bra prestationer resulterade i att 15 av dessa kvalificerat sig till lördagens A-finaler.

I finalerna blev det minst sagt succé för våra seniorlöpare där det blev seger i både D21 genom Tove och H21 genom Emil. I herrklassen slog dessutom Viktor till med ett grymt lopp som resulterade i en fin bronsmedalj.

Medaljörerna i H21. Gustav Bergman, Emil Svensk och Viktor Svensk. Foto: Markus Lang

Tove gjorde något mindre misstag i början av banan men lyckades knyta ihop det tekniskt resten av banan och därmed ta sig hela vägen till seger.

– Det var rolig terräng i dag och jag hade betydligt bättre flyt i orienteringen än jag har haft de senaste tävlingarna, sa Tove till Svensk Orientering efter loppet.

Toves sjunde medel-SM-guld som senior. Foto: Markus Lang
Medaljtrions väg genom Grönklittsterrängen.

I den äldsta juniorklassen hade både Jonas och Henrik något riktigt bra på gång i finalen, men några misstag skulle bli förödande i medaljjakten då H20-klassen visade sig vara extremt jämn resultatmässigt. Istället slutade det med ack så fina SM-löv genom åttonde respektive nionde plats där Henrik var främst, endast 57 sekunder från guldet.