Student-VM

Förra veckan avgjordes Student-VM i Schweiziska Biel. Ett mästerskap som efter en pandemi äntligen var tillbaka. På student-VM får alla som studerar och är under 25 år delta.

Årets upplaga innehöll fem distanser, både skog, sprint, stafett och såklart individuellt. För Stora Tunas del fanns tre stycken representanter på plats. Tilda Östberg, Viktor Svensk och fransyskan Florance Hanauer.

Det slutade med fyra medaljer för dessa tre löpare. Tilda sprang sista sträckan i det svenska laget som tog silver på sprintstafetten. På långdistansen hade Viktor fart som räckte och blev över men för många misstag grusade chanserna till en riktigt framskjuten placering där. Istället slog han till på medeldistansen med ett nästintill felfritt lopp som räckte hela vägen till guld, strax före silvermedaljören Simon Imark.

På den avslutande stafetten blev det åter igen blågul succé med guld i herrarnas stafett. Viktor gick ut på sista sträckan i bra slagläge och kunde skaka av sig resterande lag och föra laget till seger före Schweiz och Finland. På damsidan segrade Frankrike efter en rafflande anslutning mot bland annat Sveriges förstalag. Klubbens franska löpare Florence Hanauer sprang den andra sträckan i det franska segerlaget.

Viktor jublar efter att ha avgjort stafetten för Sverige. Foto: Svensk Orientering

Läs mer om mästerskapet på Svensk Orientering.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av