Seger på Smålandskavlen

Den klassiska Smålandskavlen gick i år i skogarna på Vätterns östra sida med mål vid Grännabygdens klubbstuga. Likt de senaste åren avgjordes stafetten med två nattsträckor med gemensam start, för att sedan starta om med en jaktstart på söndag morgon. Tuna ställde i år upp med två herrlag på startlinjen, men tyvärr inget damlag.

Nattlöparena i lag 1, Jesper och Henrik J, gjorde vad de skulle och efter två tuffa nattsträckor hade lag 1 fått en nästintill perfekt start på en andra plats efter ledande Kåre. Henrik P och Anton F inledde för lag 2 och stod även de för stabila insatser på natten.

Efter omstarten på sträcka 3 tog Tuna över ledningen efter att Joakim visat sin benstyrka i de småländska backarna och bjudit på ett mycket fint lopp. Ledningen var då 2 minuter ner till IFK Göteborg och 6 minuter ner till Kåre. För första gången på länge fick Emil ta hand om något annat än sista sträckan den här gången. Istället gjorde han ett stabilt lopp på sträcka 6 och bäddade bra för Viktor på sista som fick hela 6 minuters marginal att gå på. Som om han aldrig gjort något annat tog han över äran att avsluta för Tuna och levererade en klasslopp direkt. Han drygade ut avståndet till samtliga lag, förutom OK Ravinen, vilket till slut resulterade i en klar segermarginal på över 10 minuter ner till våra grannar i Falun med Eskil K på sista sträckan.

Lag 2 med Mattias M, Erik L och Jonas C gjorde alla tre bra lopp och förde in laget på en 21:a plats.

Prispallen i Herrar på Smålandskavlen 2021

Segern i Smålandskavlen innebär att klubbens stafettsvit för herrarna fortsätter. Senast man förlorade en riktig stafett var i maj 2019.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av