Fjälläger i Ramundberget

 

I veckan har Tunas årliga fjälläger ägt rum i friluftsmekkat Ramundberget. Ramundberget bjuder med sin vackra miljö och vidsträckta fjällområden in till fina träningspass med löpning och ett antal höjdmeter och kilometrar finns att hämta. För den som vill variera sin träning har Ramundberget bjudit på en förstklassig rullskidbana, fina och utmanande cykelturer samt blöta och tunga partier med myrlöpning.

Ett par orienterare som cruisar på 1200 meter över havet.

En vecka som traditionsenligt har varit fylld med hårda, och utmanande träningspass med bland annat kalfjällscruising, lägermästerskap och topptursmaraton. Sommaren kom tillslut till oss och solen har tillsammans med myggen gjort gänget sällskap under större delen av lägret.

Hammarlandet söder om Råndalen är Sveriges mest omtalade terräng och karta vilket gör ett besök av terrängen till ett måste för en orientera.
Magisk terräng på Obygdens OKs karta Hammarlandet.

Är det någonting som en svensk orienterare har skrivit på sin bucket list är det att någon gång springa orientering i Råndalens ljuva pärla Hammarlandet. En unik blandning av hällmark och myrmark insvept och övervakat av Sonfjället självt. Knappa två timmar från Ramundberget gjorde resan till ett självklart inslag i årets läger.

Stort gäng på väg mot Skarsfjället.

Sista långpasset för veckan blev löpning i vacker fjällmiljö där ett av delmålen var den högt belägna toppen av Skarsfjället vilken mäter 1594 meter över havet. En stenig och utmanande klättring avslutades med ett kortare fikastopp och lä på toppen.

Henrik Petrisi var med på sitt första fjälläger med Tuna.

Under hela veckan har de rena och välsmakande fjällbäckarna hjälpt våra löpare i träningen och vägen mot nya mål och framgångar. Nu blickar vi framåt mot en sensommar och höst med roliga och framförallt fler tävlingar än den senaste tiden bjudit på.

Text av Jonas C.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av