Seger för herrarna på Elitstafetten!

Efter en lång period utan stafetter var det äntligen dags igen för landets elitlöpare att samlas för en nykomponerad elitstafett i skogarna runt Hälleforsnäs. För första gången(?) arrangerades en längre stafett där damer och herrar hade lika många sträckor och lika lång segrartid. Tävlingen inleddes med tre nattsträckor på lördagen följt av jaktstart med tre dagsträckor på söndagen för både damer och herrar.

Olle, Jesper och Joakim stod alla tre för mycket stabila och väl genomförda nattsträckor som resulterade i en andraplats, endast tre sekunder efter täten.

Viktor tog tidigt kommandot efter omstarten och kunde skapa en lucka på nästan fem minuter ner till närmast jagande IFK Göteborg. Även Henrik levererade på topp och utökade ledningen med ytterligare några minuter innan Emil tog över stafettpinnen på sistasträckan. Även om avståndet till OK Ravinens Gustav Bergman krympte något kunde Emil med god marginal föra Stora Tuna till seger i herrklassen.

Emil, Henrik och Viktor fick fira segern utan den andra halvan av laget som inte tilläts vara på TC på söndagen.

Damerna inledde på natten med Magda, Amanda och Frida. Tyvärr hade de en lite jobbigare natt och halkade efter den absoluta täten. På dagsträckorna kunde Maja, Rebecka och Marie göra bra insatser och föra in damerna som 9:e lag.

Lag 2 på herrsidan gjorde stabila nattinsatser och var bra med inför dagen där juniorerna tog över. Tyvärr slutade dagen med dsq för deras del, men de kommer igen nästa gång.

Maja plockade sina kontroller klockrent i inledningen på sträcka 4.

Resultat går att se här.

GPS-spåren går att se här.

Sponsorer

Guld
Brons
Samarbetspartners

Publicerat

i

av